Film Venom: The Last Dance prejel kaotični napovednik

Sony že leta tuhta, kako bi superjunaka Spider-Mana bolje izkoristil in ena od idej je v letu 2018 na veliko platno postavila njegovega nevarnega antagonista Venoma, ki smo ga nazadnje spoznali tudi v igri SpiderMan 2 in je bil tam v kratkih segmentih celo igralen. Proti igričarski ekranizaciji Venoma ni bilo veliko pritožb, a žal se v filmski verziji ta anti-junak ni preveč dobro odrezal.

Že njegov premierni nastop v 2018 se pri kritikih ni dobro odrezal, čeprav si je nabral kar nekaj kultnih zasledovalcev. Nakar je v 2021 izšlo nadaljevanje Venom 2, ki na IMDb-ju drži še nižjo oceno od prvenca, zaradi česar je marsikdo mislil, da bo Sony nad stvarjo obupal in Venoma vsaj za nekaj časa upokojil.

Ti dvomljivci so bili včeraj postavljeni na laž, saj smo dobili napovednik za tretji film Venom: The Last Dance, kaotični napovednik pa v glavno vlogo zopet postavi talentiranega Toma Hardyja. Eddie Brock je bil včasih povsem navaden možakar, dokler ga ni okužil nezemeljska entiteta, zaradi česar se je spremenil v Venoma, ki mu je hitro začel prevzemati um. Eddie se od črnega katrana ne more ločiti, zato se je moral sprijazniti, da z njim živi v sožitju, a takšno parjenje je dvojcu skozi leta nabralo kup sovražnikov, ki so jima zdaj za petami.

Napovednik združuje veliko akcije in komedije, kar je malce čuden pristop do tega lika, ki sem ga sam spoznal zgolj skozi igro Spider-Man 2. Tam sem začutil, da je Venom morda najbolj nevarno bitje v Marvelovem vesolju in da z njim ne bi ravno pokal šal, medtem ko napovednik meša elemente komedije brutalnega nasilja: v enem kadru se Eddie in Venom trudita, da bi sinhrono izgovorila slavne besede “We are Venom”, nakar nekim nesrečnim banditom odgrizneta glave.

To je zdaj uradno zadnji Venom, kjer bo glavno vlogo igral Tom Hardy in kar malce žalostno je, da se ta niti v enem od teh filmov ne bo srečal s Spider-Manom – no, imamo občutek, da znamo po odjavni špici dobiti vsaj eno takšno kratko sceno.

Venom: The Last Dance bi moral iziti novembra, a je bil zdaj zamaknjen na bolj zgodnji datum 25. oktober, tako kot njegove predhodnike pa ga bomo najprej ugledali znotraj kinodvoran.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime