The Last of Us Part 2 predelava za PC naj bi bila nared že mesece

Predelav iger iz franšize The Last of Us imam že vrh glave, kar je kar malce komično, glede na to, da celotna serija vsebuje zgolj dve igri. Razvijalec Naughty Dog si za kovanje teh poglavij rad vzame čas, medtem ko čakamo pa ga Sony sili, da pridno predeluje edini dve igri. Prvi del je originalno izšel za konzolo PlayStation 3, nakar je bil obnovljen za PlayStation 4, nakar je bil bolj korenito predelan za PlayStation 5, nakar se je rodil še na PC-ju.

Drugi del je izšel najprej na konzoli PlayStation 4, nakar je dobil namensko predelavo za PlayStation 5 v obliki paketa The Last of Us Part II Remastered, kar je nekatere lastnike originala pošteno razjezilo, saj je drugi del te dni star vsega štiri leta. Naughty Dog je plačljivo nadgradnjo upravičil z novimi igralnim načinom No Return in predstavitvijo nekaterih stopenj, ki niso nikoli prišle v finalni produkt.

The Last of Us Part II Remastered je izšel v letošnjem januarju, a PC verzije zaenkrat še ni na spregled. To je malce čudna odločitev, ki pa je bila očitno narejena zgolj iz marketinških razlogov. Dobro znani leaker Billbil-kun je namreč včeraj na spletni strani Dealabs zapisal, da računalniška predelava te igre obstaja in to v dokončani obliki že vse od novembra. Na predelavi se je očitno delalo sočasno s tisto verzijo, ki smo jo dobili na konzolah PlayStation 5, a temu je sledil izid na samo eni platformi. Billbil-kun ugiba, da Sony najbrž stvar drži na hladnem in jo namerava predstaviti sočasno z izidom 2. sezone televizijske serije, ki bo zagotovo znova obudila interes za to franšizo, kar bo tudi dvignilo prodajo.

Če ta teorija drži poem bomo na PC različico igre The Last of Us Part II Remastered primorani počakati še kaj nekaj časa, saj ima 2. sezona zaenkrat targetiran izid za enkrat v 2025.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime