Dragon Age: Dreadwolf ima zdaj novo ime – prvi igralni napovednik že naslednji teden

Franšiza Dragon Age bo po desetletju čakanja končno dobila nadaljevanje. Razvijalec BioWare je med tem časom šel čez skozi hudo turbulentno obdobje, saj mu je založnik EA najprej naročil izdelavo novega poglavja franšize Mass Effect, nakar so morali skočiti še v večigralske vode igre Anthem. Oba naslova sta bila katastrofalna, zato se studio vrača k svojim koreninam, a tudi ta projekt je imel več zapletov, saj je bil najprej začrtan kot enoigralski naslov, z večigralskimi elementi.

EA-ju se je sredi razvoja odtalilo srce, zato je razvijalcu pustil, da Dragon Age 4 spremeni v povsem enoigralsko izkušnjo, ki je po letih draženja vendarle dobila uradni podnaslov Dreadwolf. A tudi pri tem se niso mogli zediniti, saj je včeraj na spored prišla novica o preimenovanju igre, ki jo bomo po novem poznali pod imenom Dragon Age The Veilguard in ta bo naslednji teden prejela svoj prvi igralni napovednik.

Glede spremembe imena se je na blogu razpisal Gary McKay, ki pri BioWaru dela kot generalni direktor. Gary pravi, da se je med razvojem tega naslova veliko spremenilo in čez čas poudarek na štoriji ni bil več na glavnem zlobcu in novi nevarnosti, ki preti zmelji Thedas, ampak vaših spremljevalcih, ki vam bodo pomagali na vaši poti. Kompanjonov bo vse skupaj sedem, vsak od njih pa bo imel bogato zgodovino in svoje motivacije, ki se bodo včasih sovpadale z vašimi željami, spet drugič bodo tem nasprotovale.

Prejšnji naslov Dreadwolf je šel na račun glavnega zlobca, ki smo ga v bistvu spoznali deset let nazaj v igri Inqusition, njegove namere pa so se razkrile skozi enega od DLC-jev, ki smo ga preigrali po koncu glavne kampanje. Dread Wolf bo tudi v novem poglavju igral veliko vlogo, ni pa še znano, če bo on tisti glavni zlobec, ki mu treba v finalnem obračunu prešteti rebra. Vsekakor je bil podnaslov Dreadwolf spoštovano ime, medtem ko vsi nad novim Veilguardom niso navdušeni: najbrž tudi zato, ker smo v igri Dragon Age: Origins naleteli na zid Veil, ki nas je ločil od dimenzije The Fade, ta pa je bila za igranje tako dolgočasna, da se je rodil mod, ki ta del igre preprosto preskoči.

Dragon Age: The Veilguard bo svojo premierno, 15-minutno predstavitev prejel 11. junija ob 17.00, spremljali pa jo bomo na uradnem YouTube kanalu te franšize.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime