Nvidia predstavila umetnopametno orodje G-Assist, ki bi znalo spremeniti način igranja iger

Oznako AI se dandanes rine že v toliko izdelkov, da smo se je nekateri že pošteno naveličali in pozornost nam zbudijo samo še stvari, ki so dejansko originalne in nosijo nekaj potenciala, da bi res lahko koristno spremenile naše vsakdanje navade. In podjetje Nvidia nam je nedavno sprožilo dviganje obrvi, saj je napovedalo umetnopametno orodje G-Assist, ki dejansko vsebuje potencial, da bomo nekoč igre dojemali na malce drugačen način kot pa jih podoživljamo danes.

G-Assist je umetnopametni pomočnik, ki lahko deluje preko oblaka ali pa ga poganja drobovje RTX grafičnih kartic. Prikličemo ga lahko kadarkoli med igro in mu preko tekstovnih ali zvočnih komand zastavimo vprašanje, ki je usmerjeno predvsem v bolj ugodno preigravanje iger.

Nvidia je za te namene spočela krajši demo v igri ARK: Survival Ascended in igralec je tekom igranja priklical G-Assist in ga povprašal, katero orožje je najboljše takoj na začetku igre in kakšne surovine potrebujemo zanj, nakar mu je G-Assist hitro priskrbel pravilni odgovor.

To je samo prvi primer takšne uporabe te tehnologije, a je daleč od njenega polnega potenciala. G-Assist namreč lahko vidi, kaj se trenutno izrisuje na zaslonu, zaradi česar zna podati raznorazne nasvete glede trenutnega stanja v igri. Tako ga lahko v kakšnem RPG-ju vprašate, kam bi bilo pametno vložiti nabrane izkušnje, v kakšni ugankarski igri pa bi ga lahko povprašali za namig.

Vse to sicer lahko seveda naredimo preko dobrega starega Googlanja, a je to veliko bolj zamudno: najprej moramo med vsemi prikazi na Googlu poiskati stran s pravilnim odgovorom, tam zapreti oglase, se strinjati s piškotki in prebrskati nepotrebno dodatno vsebino, ki je tam samo zaradi SEO optimizacije. G-Assist bi nam na tem mestu prihranil živce in čas, a Nvidia pravi, da je zmožen tudi še drugih dodatnih stvari.

nvidia

Povprašamo ga lahko namreč glede optimizacije igre in katere grafične nastavitve izbrati, zmožen pa je tudi preiskati drobovje našega sistema in predlagati razne izboljšave – G-Assist je celo tako napreden, da lahko “navije” oziroma dvigne takt naše grafične kartice, zaradi česar bi v igri dobili višje sličice na sekundo.

G-Assist trenutno ni na voljo za testiranje, a glede na to, da ima Nvidia zanj že pripravljen demo in da tehnologija umetne inteligence tako hitro napreduje, ne bi bili presenečeni, če ne bi že enkrat letos prišel v sklop programske opreme GeForce Experience.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Verjetno bo na voljo v “NVIDIA app”, ki je trenutno v beta fazi in bo v prihodnje zamenjal GeForce Experience in NVIDIA Control Panel.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime