Doom: The Dark Ages uradno najavljen in stvar je videti fenomenalno

Govorice so se izkazale za resnične in franšiza Doom se res vrača v zgodovino in začetke štorije protagonista, ki ga poznamo pod preprostim imenom Doom Guy. Včerajšnja konferenca Xbox Games Showcase nam je postregla s prvim napovednikom in ta je tako eksploziven, brutalen in glasbeno privlačen, da bi za stvar takoj odštel polno ceno, če bi si jo le lahko ta hip že prenesel na svoj PC.

Osebno nisem preveč seznanjen s štorijalno preteklostjo Doom iger in čeprav ta obstaja in se poigrava tudi z idejo alternativnih dimenzij, za uživanje iger niti ni pomembna. Dovolj je že znanje, da je Doom Guy presneto jezen na demonska bitja in da je naša naloga, da iz vsakega zlobca izčrpamo zadnjo kapljico krvi.

Tudi v igri Doom: The Dark Ages bo klanja na pretek in tega bomo izvajali preko novega arzenala orožij. Govorice so pravile, da nas zna dočakati srednjeveška okolica, vendar to ne drži povsem: Doom Guy bo še vedno vihtel strelna orožja in bo na poti srečal že večkrat videne nasprotnike, bo pa zdaj v rokah držal ščit, ki nas bo ščitil pred sovražnimi naboji, hkrati pa ga bomo lahko zalučali skozi horde demonov in ta se bo nato v slogu bumeranga zopet vrnil v naše roke.

Poleg streljanja in lučanja ščita se bomo lahko usedli tudi v ogromnega robota ter se nato vrgli v spopad s tistimi titanskimi nasprotniki, ki bi jim naša navadna orožja le žgečkala podplati. V napovedniku sem malce skeptično pogledal le na kader, kjer se usedemo na hrbet robotskega zmaja in se nato z njim spustimo v letanje, saj tole nekako ne spada ravno v Doom igro.

A po drugi strani me razvijalec id Software zaenkrat še ni razočaral in kdo ve: morda bo tole jahanje zmaja in delanje spektakularnih zračnih salt na koncu celo izpadlo privlačno in bo potrebno za prečkanje sveta, ki zna zdaj delovati bolj odprto?

Na odgovore bo treba še malce počakati, saj Doom: The Dark Ages izide šele enkrat v 2025, poleg PC-ja in konzole Xbox Series X pa bo tale Microsoftova streljanka na isti dan izšla tudi za PlayStation 5.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime