Franšiza Gears of War se vrača na začetek svoje pripovedi preko nove igre E-Day

Skoraj vsi “leakerji” širom interneta so se strinjali, da bo včerajšnja konferenca Xbox Games Showcase vsebovala novice glede franšize Gears of War, ki je ni bilo na spregled že debelih 5 let, čeprav je tole, tako kot to velja za igre Halo, eden od najbolj slavnih predstavnikov konzole Xbox.

Govorice so nakazovale, da bomo dobili najavo predelav prvih treh iger, kar bi bila vsekakor spodbudna novica, saj na PC-ju še vedno ni možno uradno preigrati drugega in tretjega dela te franšize, čeprav ta dva igrata izjemno pomembni vlogi za kovanje dolgoletne zgodbe. Žal se to ni zgodilo, a razvijalec The Coalition oboževalcev vseeno ni pustil praznih rok, saj je napovedal povsem nov del Gears of War: E-Day.

Štorijalno tale ne bo sledil petemu delu, ampak se bo namesto tega vrnil na sam začetek franšize. V bistvu bomo gledali zgodbo, ki se je odvila pred prvim delom, saj je E-Day v svetu Gears of Wara poznan kot dan, ko so svet Sere napadli zlobni vesoljci Locust in se zaredili pod zemljo, nakar so začeli uničevati vsa večja mesta po celem svetu. Sledila je krvava vojna in zdaj bomo v igri E-Day raziskali njene začetke, glavno vlogo pa bo zopet odigral slaboritni Marcus Fenix, ki mu bo družbo delal še en stari znanec Dom Santiago.

Zgodba se bo odvila dobrih 10 let pred tistimi dogodki, ki smo jih spoznali v igri Gears of War 1, zaradi česar je Marcus videti veliko mlajše, hkrati pa ima možakar pred pasom precej manj izkušenj kot kasneje. Ravno zato mu v prvem napovedniku ogromno težav povzroča že en samcat Locust, nakar nato v nadaljevanih lastnoročno odstranjuje cele bataljone in se loti tudi bolj krvoločnih in večjih zveri. Prvi napovednik lepo potrka tudi na strune nostalgije: v ozadju namreč slišimo pesem Mad World, ki je krasila tudi napovednik za prvo igro in tega veliko ljudi še danes označuje za najboljši napovednik vseh časov.

Žal Gears of War: E-Day nima prav nobenega datuma izida. Res upamo, da je The Coalition medtem delal tudi na predelavi prvih treh iger, saj bi bila takšna zbirka res lepo darilo vsem potrpežljivim PC igralcem, ki že leta čakajo na preigravanje drugega in tretjega dela.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime