Metal Gear Solid Delta bo imel tako napreden sistem poškodb, da bodo te za vedno ostale na našem junaku

Na nedavni konferenci Xbox Games Showcase je med drugim na oder stopil tudi Konami, ki je pokazal prvi daljši napovednik igre Metal Gear Solid Delta. To je v bistvu predelava igre Metal Gear Solid 3: Snake Eater v katero pa je japonski založnik vložil veliko več proračuna kot pa v zbirko predelav MGS: The Master Collection Vol. 1, ki jim je v bistvu samo nadgradil ločljivost in spravil na nove platforme.

Za Delto in njeno kvaliteto igralci niso gojili kaj preveč upanja, saj se je oče serije Metal Gear Solid, Hideo Kojima, od tega založnika poslovil dolgo nazaj, medtem pa je franšiza, z izjemo enega zanič poglavja Survive, počivala že vse od leta 2018. Za to je te igralce prvi daljši igralni napovednik presenetil, saj se Konami očitno trdno drži tiste igralne formule, ki je iz originala naredila takšno legendo, obenem pa je priskrbel res lepo nadgradnjo grafike in animacij.

Napovednik je tako videti odlično, Konami pa je nato na uradni strani predelave pozornost dvignil še z zapisom unikatne igralne mehanike, ki je originalna igra ni vsebovala. Metal Gear Solid Delta bo namreč veliko polagal na realizem in skladno s tem ga bo pošteno nastradal tudi glavni junak Solid Snake. Če bo ta pri tiholazenju naokoli preveč nepreviden in bo staknil poškodbe iz strani sovražnikov ali pa lokalne sovražne favne, bodo te postale vidne na njegovem telesu in čeprav se bo vedno moč pozdraviti, bodo rane ostale za vedno. Konami pravi, da bodo te rane lahko povedale unikatno zgodbo vsakega igralca, ki se bo spravil skozi kampanjo, kar je vsekakor unikaten pristop do takšnega preživetvenega naslova.

metal gear solid

Kako se bo takšen sistem poškodb obnesel med igranjem bomo seveda videli šele takrat, ko bomo zadevo poprijeli v lastne roke. Metal Gear Solid Delta uradnega izida še nima, a trgovina GameStop je na X-u po pomoti predčasno zapisala objavo, da bo igra na voljo 17. novembra letos, a je bila ta najava nato hitro pobrisana.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime