Life is Strange: Double Exposure dobil daljši igralni napovednik

Serija pustolovsko narativnih iger Life is Strange dobiva novo polnopravno poglavje Double Exposure, ki se bo vrnilo h koreninam serije in originalni protagonisti Max Caulfield. Vse to je razvijalec Deck Nine, ki je tole franšizo od prejšnjega studia Don’t Nod prevzel že leta 2021, ko spočel igro True Colors, napovedal že sredi konference Xbox Games Showcase.

Zdaj so se člani ekipe usedli pred kamere in malce bolj na široko pojasnili, kaj vse s sabo Double Exposure prinaša in kaj lahko od njega pričakujemo. Jasno je, da Deck Nine do začetke serije Life is Strange goji veliko spoštovanja in zato namerava junakinjo Max obuditi na takšen način, da bi se ta čutil organsko. Max je namreč zdaj odraslo dekle, ki poučuje na univerzi Caledon in oboževalci prve igre boste tule hitro potegnili vzporednice, saj smo tudi prvo igro začeli znotraj šole Blackwell Academy. Razlika v Double Exposure je dejstvo, da si Max lahko zdaj malce bolj svobodno izbira pot naprej, saj ji ni treba hiteti med razredi, vmes pa se spoprijatelji tudi s povsem novo prijateljico Safi.

Slednja jo povpraša glede slike punce z modrimi lasmi, ki jo Max nosi v denarnici, to pa je tudi lepa predstavitev odločitev, ki jih bomo sprejemali skozi igro in kako bodo pretekli dogodki iz prejšnjih iger vplivali na sedanjost. Originalni Life is Strange je namreč vseboval dva konca, zato so se oboževalci spraševali, katerega od njiju bo upošteval Double Exposure. Deck Nine se je zadeve lotil elegantno: na začetku bomo skozi pogovore izbirali tiste odločitve, ki smo jih sprejeli v prvi igri, nakar se bo po teh oblikoval sedanji svet. Kanonična sta tako oba konca, tako da bodo oboževalci vsaj v tem pogledu potešeni.

Igralno je stvar videti enaka prejšnjim igram, tako da vas čaka veliko pogovarjanja in gledanja raznih predmetov. Glavna bo seveda zgodba, ki se bo vrtela okoli prej omenjene prijateljice Safi. Nekdo jo je namreč ubil, Max pa nato spozna, da lahko skače med dvema dimenzijama in v eni od teh je Safi še živa. Tako se bo Max prelevila v detektivko in poskušala bo pravočasno odkriti identiteto morilca v eni dimenziji, da s tem nato prepreči umor v drugi.

Life is Strange: Double Exposure izide 29. oktobra letos in sicer po ceni 49,99 €. Na voljo je tudi različica Ultimate Edition za 79,99 €, ta pa vam omogoči preigravanje prvih dveh poglavij dva tedna pred uradnim izidom.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime