Razvijalec igre We Happy Few pokazal igralni napovednik svojega novega naslova

Razvijalec Compulsion Games bo naslednje leto poskušal sprati malce neprijeten vonj, ki visi na njegovem imenu že vse od leta 2018. Takrat so namreč svetu predstavili svojo drugo igro We Happy Few, ki je v napovednikih obljubljala nekakšno različico iger BioShock, nakar se je na koncu izkazala za preživetveni naslov, ki smo jih v tistih letih imeli že vrh glave.

We Happy Few tako ob izidu ni naletel na hvalo, vtis pa je dodatno pokvarila še slaba optimizacija. Compulsion Games se je sicer lotil popravkov in izdajanja dodatne vsebine preko DLC-jev – slednji so bili za razliko od originalne kampanje veliko bolje ocenjeni in razvijalec je preko tega pokazal, da v svojih vrstah imajo veliko talentiranih ustvarjalcev, zaradi česar so bili leta nazaj tudi kupljeni iz strani Microsofta.

Compulsion Games pa se ni spravil v izdelavo novega dela We Happy Few, ampak dela na povsem frišni tretjeosebni avanturi South of Midnight, ki je v tem tednu dobila prvi prikaz dejanskega igranja.

Temu razvijalcu vsekakor ne gre oporekati izbire unikatnega dizajna, ki je bil poseben že v njihovi prejšnji igri, tule pa je še bolj pogumen. Vmesne sekvence in tudi nekateri igralni vložki kažejo posebne, malce zatikajoče se animacije, ki naj bi pričaral videz ročno animiranih figur. Igralni napovednik nam pokaže glavno junakinjo Hazel, ki jaha nekega ogromnega krapa in to v deželi Prospero, ki jo je prizadejal hurikan, ta pa je na svet pripeljal mitološke beštije, ki jih je zdaj treba likvidirati. Hazel si je za glavni cilj zastavila rešitev svoje mame, a pot do tam ne bo niti približno lahka, saj bo vmes treba narediti kar nekaj pretepanja.

Boj sicer ni videti nič kaj preveč posebnega, a navduši že močvirnata okolica v kateri izvajamo akcijske napade, nakar skočimo v zračni tok in kar poletimo v zrak, dokler na koncu ne pridemo do cerkve, kjer pozvonimo na zvon, to pa razjezi nekega antičnega titanskega krokodila, ki cerkev spremeni v prafaktorje.

South of Midnight je za igranje videti hudo zabaven in preprosto ne vidimo veliko iger, ki bi nas popeljale raziskovati močvirnate predele ameriškega juga. Žal igre še ne bo tako kmalu na spregled: izid je začrtan za enkrat v 2025 za PC in konzolo Xbox Series X, dostopna pa bo tudi preko servisa Game Pass.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime