Razvijalec japonskega RPG-ja ni zmožen v igro vdelati romanc, saj njegova ekipa nima izkušenj z ljubeznijo

Spletna stran GamesRadar poroča o zanimivem dogajanju okoli igre Troubleshooter: Abandoned Children, ki sama spada v žanr japonskih RPG-jev oziroma jRPG, čeprav jo korejski studio DandyLion označuje za sRPG oziroma Simulation Role Playing Game.

Troubleshooter je dokaj popularen naslov, ki ga igramo iz poteznega načina in vsebuje vrsto oseb, ki jih srečamo tekom igranja in jih nato naberemo v svoje vrste. Igra je na Steamu na voljo že vse od leta 2020 in si ji med svojim obstojem nabrala več kot 8.100 ocen iz strani uporabnikov, ki so igri navrgle splošno oceno “Very Positive”.

Troubleshooter

Igralci so tako z zadevo več kot zadovoljni, a brez pritožb igra ne obstaja. Ena od večjih kritik se tiče stranskih spremljevalcev s katerimi ni možno spočeti romanc. To je v japonskih RPG-jih skoraj sestavni del igranja in bolj ko je ta poglobljen, bolj je popularna igra. Nad tem manjkajočim delom izkušnje se je pritožila tudi ena od recenzij na začetku maja, na njo pa je odgovoril sam razvijalec in to z dokaj žalostnim odgovorom.

DandyLion namreč pravi, da je sistem zmenkarij in romanc ena od največjih prošenj skupnosti, a je žal ta igra ne bo dobila iz preprostega razloga, da člani razvojne ekipe nimajo izkušenj z ljubeznijo iz resničnega življenja. Tako bodo igralci ostali brez svojega “waifuja”, saj očitno razvijalec ne bi znal pričarati realističnega sistema ljubezenskih pogovorov, kar je na Steamu hitro postal predmet norčevanj. DandyLion je za to recenzijo izključil možnost komentiranja, a uporabniki še vedno lahko recenzijo označuje z emotikoni in skoraj 100 njih je opis označilo za “smešnega”.

tiny snow

To ni edini takšen primer manjše igre, kjer je razvijalec javno priznal, da je njegova neizkušenost v svetu ljubezni prikrajšala tudi njegovo igro. Leta 2019 se je pri recenziji igre Tiny Snow na Steamu ravno tako oglasil igrin razvijalec in na kritiko, da so romance v Tiny Snow nerealistične, odgovoril, da je to res in to zaradi tega, ker sam ni nikoli izkusil ljubezni, a je kljub temu dober v pisanju zgodb, kjer je lik zavrnjen iz strani partnerja.

Kakor sta morda obe izjavi žalostni, sta preko pisanja novic raznih spletnih strani vsaj pridobili nekaj nove pozornosti igralcev. In to si zaslužita, saj gre za dokaj zanimivi igralni izkušnji. Troubleshooter nam denimo predstavi svet Valhalle, kjer so tri nacije prepovedale vojsko, saj so tako želele ohraniti mir, a seveda to se ni izšlo po načrtih, zato so po desetih letih določeni sekti civilistov, imenovanim Troubleshooters, podelili dovoljenje aretacijo raznih kriminalcev. Preden te spravite v zapahe pa bo treba narediti nekaj detektivskega raziskovanja in poteznega pretepanja, kar je za ceno dobrih 20 € dober igralni izkupiček.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime