Trenutno druga najbolj igrana igra na Steamu je… Slika banane?!

Po divjem lanskem letu, ko so nove visokoproračunske igre izšle praktično vsak teden, je 2024 relativno mirno leto in te poletne mesece bi lahko označili tudi za igričarsko sušo, saj trenutno ni na sporedu za izid noben AAA naslov. Nekateri te dneve izkoristijo za preigravanje zaloge, ki se jim je nakopičila skozi leta, a drugi ves čas iščejo nove izkušnje in so zato pripravljeni skočiti tudi v igričarske izkušnje, ki niso samo bizarne, ampak že preprosto nore.

Morda je ravno zaradi tega v zadnjih dneh zaslovela igra s preprostim imenom Banana. Gre za brezplačen naslov, težak zgolj nekaj megabajtov, ki za igranje zahteva samo vaš čas in priklopljeno miško. Gre za “clicker” naslov, ki jih je na Steamu več kot preveč in vaša naloga je preprosto klikati na sliko banane, dokler vam ne odrevenijo prsti in se začnete spraševati, če morda ne bi bilo nemara bolj izkoristiti svoj prosti čas.

A Banana se od konkurenčnih naslovov vseeno razlikuje po eni pomembni podrobnosti. Klikanje na banano vam da namreč možnost, da v vaš Steamov inventorij pade sličica banane, te pa so različnih barv in se razlikujejo tudi po redkosti. In tu je čar tega naslova in razlog za njegovo enormno popularnost, saj lahko te sličice nato naprej prodajate znotraj Steamove trgovine in si nato v zameno za pravi denar polnite svoj Steamov račun.

Preprodajanje takšnih sličic na Steamu ni nič novega, saj je to eden od vodilnih razlogov za popularnosti igre Counter-Strike. Razlika tule je dejstvo, da se do teh sličic tule lahko dokoplje vsak, ki se mu da ure klikati na jpg banane, medtem ko moraš za Counter-Strike dejansko znati igrati večigralsko prvoosebno streljačino.

banana

Virtualne banane na menjalnici sicer ne dosegajo nekih nepredstavljivih cen, saj se večina njih prodaja po 3 ali 4 cente, vendar obstajajo tudi redkejše variante, ki nosijo malce večje cene. Tu je denimo animirana Hacked Banana, ki se trži po ceni 1,45 €, Shiny Banana pa se prodaja po ceni dobrih 200 €. Rekorder je trenutno Crypticnana, ki je očitno najbolj redka od vseh banan – ponudbe za njo se začnejo pri 1k evrov.

Razvijalci Pony, Sky in AestheticSpartan so tako uspešno spočeli trg NFT-jev na Steamu in za to niso potrebovali neke marketinške kampanje, ki bi bila vredna milijone evrov. In Banana je na Steamu vsekakor postala instantna uspešnica: igra je izšla sredi aprila in si je do sedaj nabrala že več kot 17k recenzij, trenutno pa je na Steamu druga najbolj igrana igra: med tipkanjem tega članka se v njej zabava dobrih 790k igralcev, kar je postavi na 2. mesto in sicer tik za igro Counter-Strike 2.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime