Embracer zaprl razvijalca izza predelave igre Alone in the Dark

Včeraj je šel rakom žvižgat še en razvijalec in nobeno večje presenečenje ni, da je tudi ta dolgo bival pod okriljem nesrečnega založnika Embracer Group, ki mu je lani propadla kupčija vredna 2 milijardi dolarjev, zaradi česar je nato moral pošteno zarezati v svojo obstoječo delovno silo.

Tokrat se je od nas poslovil razvijalec Pieces Interactive, ki je najprej novico o zaprtju sporočil na X-u, zdaj pa tudi na njihovi uradni strani lahko najdemo samo še žalosten nagrobnik, ki se igralcem zahvaljuje, da smo se igrali z njimi. Pieces Interactive je na igrah delal od leta 2007 in v svoji zgodovini so spočeli igre kot so Magicka 2 ter trojico dodatkov za akcijski RPG Titan Quest.

Leta 2017 jih je kupil Embracer Group in ta jih je zadolžil za ponovno obuditev legendarne serije preživetvenih grozljivk Alone in the Dark. Razvijalec se je spravil v delanje predelave originala iz leta 1992 in med razvojem pri razmetavanju denarcev niso štedili: v glavni vlogi je bil postavljen Hollywoodski dvojec David Harbour in Jodie Comer, kar zagotovo ni bilo poceni, a takrat se za denar ni nihče preveč sekiral.

Po propadu kupčije z Arabci pa so se pasovi bistveno bolj zategnili in Embracer je od vsakega izdanega naslova pričakoval velik dobiček. Žal se je Alone in the Dark pri kritikih obnesel zgolj povprečno, nakar je manj kot mesec nazaj Embracer v svojem finančnem poročilu zapisal, da je bila prodaja slabša od pričakovane. Že takrat so znotraj pisarn razvijalca zazvonili alarmi in zdaj je osmrtnica tudi uradno potrjena.

Pieces Interactive se tako pridružuje čedalje debelejšemu seznamu studiev, ki jih je Embracer Group spravil v prerani grob. Lani so zaprli studie Onoma, Free Radical Design in Volition, letos pa so med drugim odprodali založnika Gearbox Software in Saber Interactive.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime