Paradox preklical obetavni klon Simsov Life by You

V bistvu smo kar malce presenečeni, da skozi desetletja odkar se je rodila prva Sims igra prav nihče ni poskušal resneje naskočiti žanra “simulacij življenja”, čeprav je založnik EA prodal bogato zalogo Sims iger in nato še dodatno zaslužil preko naravnost neverjetnega števila DLC-jev.

Prvi se je opogumil založnik Paradox Interactive, ki je lani napovedal svojega lastnega izzivalca Simsov z imenom Life by You, ta pa je v igralnih posnetkih očaral s svojo realistično grafično podobo, ki je pravo nasprotje malce bolj risankastega konkurenta. Razvoj je lepo napredoval, zato je bil za 4. julij napovedal izid igre znotraj programa Early Access, a je nato Paradox nenadoma ta izid odpovedal, novega pa ni ponudil. Razlogov za zamudo ni navedel vse do včeraj, ko je preko svojega X kanala in uradne strani igralce presenetil z žalostno novico: razvoj igre je bil preklican.

Paradox se je oglasil tudi na uradnem forumu, kjer je namestnik direktorja Mattias Lilja povedal, da je bila to za njih zelo težka odločitev, a hkrati nujna. Life by You je bil v razvoju dolgo časa in kodiranje ni ravno potekalo tekoče, vendar je založnik v igri videl veliko potenciala. Zaradi tega je bil izid igre prestavljen dvakrat, saj so želeli razvojni ekipi dati dovolj časa, da ta na trg pripelje vsaj približno izgotovljen izdelek.

A očitno stvar ni bila pripravljena niti za izid v programu Early Access, kar pomeni, da je morala biti praktično nedelujoča. Paradox si je tako še enkrat na široko ogledal narejeno delo in spoznal, da bi bila pot do dokončanega izdelka predolga in nesigurna. Iz besed Mattiasa je čutiti, da preprosto šefi niso imeli zaupanja, da bi lahko razvojna ekipa sploh kdaj stvar lahko dokončala, kar pomeni, da je v razvoju nekaj hudo škripalo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime