Mario in Luigi dobivata novo skupno igro

Nintendo je na svoji včerajšnji predstavitvi Direct pričakovano najavil veliko predelav in bolj malo res originalnih naslovov. Aktualna konzola Nintendo Switch je zdaj že presneto stara in čeprav je naslednik že skoraj nared za na trg, ga do drugega leta ne bo na spregled, založnik pa mora v vmesnem času vseeno ponuditi nekaj novih iger, ki bodo premostil čas do izida konzole Switch 2.

Zato nihče včeraj ni pričakoval najave kakšnega polnopravnega nadaljevanja sage Mario, a prikupni brkatež bo kljub temu še letos dobil novo 3D igro, le da bo v njej nastopal v spremstvu svojega brata Luigija. Najavljen je bil namreč Mario & Luigi: Brothership, nov del sage Mario & Luigi, ki se je prvič pojavila leta 2003, ko je za prenosni onegaj Game Boy Advance rodila igra Superstar Saga. Od takrat je Nintendo vsake toliko spočel nov del in predelal kakšnega starejšega, a na splošno je ta serija počivala vse od leta 2015, ko se je na 3DS-u pojavil Paper Jam.

Brothership bo prvi naslov znotraj te serije, ki ga bomo gledali v 3D obliki, razvijalec pa se je odločil za “cel-shaded” grafični stil, tako da bomo ob igranju in gledanju vmesnih sekvenc dobili občutek tistih starejših risank. Igralno je stvar videti raznovrstno, saj bomo sodelovali v raznih mini igricah, opravljali platformske izzive ter se s sovražniki soočali v poteznem bojevalnem načinu, ki pa vsebuje čudovite animacije – še posebej navduši zamah s kladivom iz strani Maria, ki ga pred tem izdatno podpre Luigi.

Mario & Luigi: Brothership izide 7. novembra, Nintendo pa je obljubil, da bo do izida podelil več izdatnih informacij.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime