Telemach pogoltnil T-2

Odkar pomnim obstoj internetnega ponudnika T-2, se je ta kopal v dolgovih in je bil tik pred bankrotom. Zgodovina tega podjetja je sicer izjemno zanimiva in si ga lahko preberete na Damijan blogu, kjer so zapisani sami začetki obratovanja leta 2004, ko je firmo ustanovil Miran Kramberger, ki je bil med drugim idejni oče Siola, a se mu je Telekom Slovenije tako zameril, da se je odpravil graditi svoje lastno optično omrežje, ob tem pa ga je izdatno podpirala krščanska cerkev. Ne vem sicer kako dobro moraš biti namazan v jeziku, da v takšno sodelovanje pripraviš samo Cerkev in imaš celo pogum graditi svoje lastno omrežje in nato vrsto let dobro konkurirati Telekomu Slovenije, a predvidevam, da bi iz vseh teh dogodkov lahko ustvaril prav dober celovečerec.

T-2 se je sicer skozi čas zapletel v finančne težave in dolgove, ki so se nato vlekli dve desetletji, zdaj pa se jim bliža epilog. Na žalost zaključek zgodbe ni ravno srečen, saj je lastnik T-2ja Garnol včeraj sporočil, da bo operater prodan v roke konkurenčnega podjetja Telemach Slovenija, ki si ga lasti tuje podjetje United Group.

Obe podjetji sta trenutno polni sladkih besed in sporočata, da je bila konsolidacija nujna za ohranjanje konkurenčnosti na slovenskem trgu in da bo združitev pomagala do intenzivnejšega razvoja ponudbe storitev. Pogodba sicer še ni bila dokončno sklenjena: najprej bosta obe podjetji skrbno pregledali druga drugo, nakar bo sledil podpis pogodbe glede nakupa poslovnih deležev, kupčijo pa bodo medtem morali odobriti še regulatorji. Ti bodo stvar verjetno odobrili, saj se s to združitvijo ne bo ustvaril monopol: na slovenskem trgu namreč še vedno obratuje podjetje Telekom Slovenije.

V sporočilu za javnost pa nobeno od podjetij ni omenilo finančnih težav podjetja T-2. Čez nekaj dni bi se morala namreč odviti obravnava glede stečaja T-2, zahtevo zanj pa je dva meseca nazaj vložil Slovenski državni holding. T-2 očitno ni videl druge rešitve kot pa da se proda v roke konkurenci, Slovenci pa smo s tem samo na slabšem, saj zdaj lahko v bistvu izbiramo samo še med dvema ponudnikoma internetnih in mobilnih storitev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

  1. Starša imata t-2 operaterja za televizijo in internet … jaz imam telekom oz. siol. … in ni ga čez telekom. Kvaliteta na vrhuncu. Sicer sem nekoč tudi imel t-2. Nimam pripomb čez njega, takrat je imel vse tisto, kar sem rabil za manj denarja, kot je nudil telekom. ampak vem, da se opazi razlika med kakovostjo tv ponudbe.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime