Amazon bo poskrbel še za eno predelavo korejskega MMO-ja – tokrat je na vrsti Throne and Liberty

Amazon je imel na igričarskem področju velike načrte, a se je po seriji neuspehov odločil raje osredotočiti na žanr, ki mu je edini ponudil nekaj dobička. Leta 2021 so na trg pripeljali MMO igro New World, ki ji je uspelo preživeti začetni naval in kasnejše zapuščanje igralne baze in igri gre zdaj tako dobro, da bo doživela tudi prehod na konzole, vmes pa dobiva tudi novo vsebino. Amazon je nato svoj MMO uspeh ponovil leta 2022, a na malce drugačen način: namesto da bi ustvarili svojo igro, so raje poskrbeli za predelavo korejskega naslova Lost Ark, ki je hitro postal ena od najbolj igranih iger na Steamu.

Zdaj se pripravljajo na ponovitev prejšnjega uspeha, saj je bila včeraj najavljena namera o predelavi igre Throne and Liberty, ki jo je izdelal NCSoft, tega poznamo pa predvsem po založništvu iger Guild Wars in City of Heroes. Throne and Liberty je bil prvič najavljen davnega leta 2011 in bi moral spadati v franšizo Lineage, a se je nato razvoj spremenil in izdan je bil povsem ločen naslov, ki je vseboval tudi samosvojo zgodovino sveta. V Južni Koreji je igra naposled izšla decembra lani, zdaj pa se pripravlja tudi predelava za zahodni trg.

Kakor lahko vidimo iz napovednika je Throne and Liberty videti čudovito, kar niti ni presenetljivo, saj se korejski MMO-ji že dolgo ponašajo z lepo grafiko. Pomembna je sicer bolj igralnost, ki je iz uradnega napovednika bolj težko izluščimo, a obstajajo že ljudje, ki so si preko VPN-a prigarali možnost igranja na korejskih strežnikih in tam je očitno tudi že podprt angleški jezik. Bojevanje je videti akcijsko, igranje pa redno prekinjajo dokaj dobro zrežirane vmesne sekvence.

Throne and Liberty bo med 18. in 23. julijem držal odprto beta testiranje, poln izid pa se bo zgodil 17. septembra. Stvar bo za igranje brezplačna, poleg PC-ja pa bo bosta podprti tudi konzoli PlayStation 5 in Xbox Series X. Več informacij si lahko preberete na uradni strani, kjer se bo pojavila tudi povezava za prijavo na beta testiranje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime