Metroid Prime 4 dobil prvi igralni posnetek

S serijo iger Metroid nisem preveč dobro seznanjen, saj si med odraščanjem nisem lastil Nintendovih konzol, kar pomeni, da na naslove, kjer glavno vlogo igra junakinja Samus Aran, ne držim nostalgičnih spominov. In tega mi je žal, saj bi zagotovo ob prvem igralnem napovedniku za Metroid Prime 4: Beyond izkazal večja čustva kot pa samo skomig z rameni: spodaj si lahko denimo ogledate reakcije tistih pravih oboževalcev v New Yorku, kjer so dobesedno padali po tleh.

Njihove veselje je upravičeno tudi na račun tega, da je bil četrti del sprva najavljen leta 2017 in že takrat je potrpežljivost oboževalcev visela na nitki – zadnji del Prime serije je namreč izšel leta 2007, ko je izšel Metroid Prime 3: Corruption za konzolo Nintendo Wii. Ob prvi najavi so Japonci sporočili, da bo četrti del ustvaril Bandai Namco, nakar smo v 2019 dobili novico, da ta ni zadovoljil Nintendovih standardov, tako da je bil razvoj resetiran na začetek, na čelo pa je bil postavljen originalni razvijalec Retro Studios.

Po petih letih je tako pred nami prvi igralni posnetek in ta je videti tako, kot smo od njega tudi pričakovali. Samus bomo spet nadzorovali iz prvoosebne perspektive, njeno orožje Arm Cannon bo lahko izstreljevalo kratke in daljše izstrelke ter rakete, za prečkanje stopenj pa se bo treba občasno spremeniti v frnikulo ter se tako izmuzniti skozi bolj ozke predele. Grafično je stvar seveda videti veliko bolj napredno od prvih iger in celo predelava prve igre Metroid Prime Remastered ne doseže grafične lepote četrtega dela. IGN je celo povprašal eksperte iz kanala Digital Foundry, če je morda tale igralni posnetek tekel na nasledniku konzole Nintendo Switch, na kar so dobili negativen odgovor.

Metroid Prime 4: Beyond izide enkrat v 2025 in to zna biti tudi zadnji večji naslov, ki ga bo dobila konzola Nintendo Switch.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime