Sredi ameriške puščave odkrit nov skrivnosten monolit

Koronavirus kriza iz leta 2020 se bo med človeško vest zapisala zaradi številnih bizarnih dogodkov, a izoliranost v lastne domove in preverjanje cepljenja na bencinskih črpalkah niso edine stvari, ki so nas v tihih časih čudile. Širom sveta so se namreč po povsem običajnih vsakdanjih lokacijah čez noč pojavili skrivnostni stekleni monoliti v obliki prizme in prav nihče ni znal pojasniti, zakaj so se tam pojavili, kdo jih je postavil in zakaj so bili tako dolgo neodkriti.

Dolgo se je sicer sumilo, da je vse skupaj samo pretkana kampanja za promocijo kakšnega filma ali serije, a tudi po odkritju ni za skrivnostne strukture, ki so v višino merile nekje 3 metre, prevzel nihče. Prvi primer monolita je bil odkrit povsem po nesreči sredi puščave v ameriški državi Utah in ta je dolgo buril domišljijo, saj so bili nekateri prepričani, da so ga za sabo pustili nezemljani. Monolit je nato izginil in čeprav sprva ni bilo pojasnjeno kdo ga je pospravil, je kasneje dejanje priznala skupina okoljevarstvenikov.

Po prvi razkriti prizmi se je po svetu pojavilo še več primerkov teh skrivnostnih objektov, čeprav je težko dokazati, kateri od njih so “avtentični” in kateri so bili samo del neke promocije ali pa razstava kakšnega umetnika. Eden od njih je bil odkrit tudi v Romuniji, nakar so se novice o monolitih umaknile – bodisi so bili vsi že odkriti ali pa je ljudi preprosto minilo zanimanje. Ti objekti so bili tudi povsem nezaščiteni, zaradi česar so hitro postali žrtve vandalov.

Morda pa je zdaj nastopil čas za novo rundo, saj je nekaj dni nazaj policija iz Las Vegasa sredi nevadske puščave odkrila nov primer monolita. Objekt so slikali in nato objavo delili preko družabnega omrežja X, ob tem pa zastavili vprašanje, kako je ta stvar lahko sploh prišla tja. Vprašanje je legitimno, saj se je monolit pojavil na razgledni točki Gass Peak, ta pa se nahaja na višini 2.114 metrov.

Novo odkriti objekt je videti identičen tistemu, ki so ga štiri leta nazaj našli v Utahu, ni pa znano, koliko časa že stoji sredi Gass Peaka, čeprav se sumi, da je bil postavljen nedavno, saj se tam redno sprehajajo ljubitelji narave. Upamo samo, da nova serija teh monolitov ni nekakšna prerokba, da se bo skladno zopet odvila pandemija nevarnega virusa. O glej, ravno v začetku junija je bil razglašen prvi primer ptičje gripe H5N2 pri ljudeh, ki je imela za posledico tudi prvo smrtno žrtev. Kakšno naključje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime