Elden Ring dodatek zaradi prekomerne težavnosti na Steamu dobiva negativne ocene

Prva in edina razširitev za igro Elden Ring se je zdaj dodobra zasidrala za nami in kot pričakovano je ta dve leti stari naslov zopet doživel velik dvig igralne baze, ki pa kljub pretečenim letom in dejstvom, da je tole bolj ali manj enoigralska izkušnja, nikoli ni zares padla na manj kot 50k istočasnih igralcev. Shadow of the Erdtree je iz strani kritikov prejel zelo visoke ocene in zelo redko smo lahko na spletu našli recenzijo, ki dodatku ni prilepila perfektne ocene. Tudi igralci so zdaj lahko dodobra zagrizli v vsebino in ti so presenečeno odkrili, da je te veliko več kot so pričakovali, stopnja težavnosti pa je tako visoka, da je za nekatere postala odbijajoča, zaradi česar so svoje pritožbe izlili na Steamu, kjer je razširitev začela dobivati negativne kritike, po več kot 40k podeljenih ocenah pa je njen sloves padel na splošno oceno “Mixed“.

Kakor stvari stojijo zdaj dodatek priporoča samo dobrih 60 % igralcev, medtem ko ostali enostavno ne morejo mimo visoke težavnosti, ki jo v izkušnjo pripelje dodatek. Ta vsebuje svojo vrsto stopnjevanja, tako da v bistvu stopnja vašega lika izven dodatka ne pomeni veliko, saj se težavnost znotraj razširitvi prilagodi posamezni stopnji igralca, tako da vsi začnemo nekje na istih tleh. In ta tla nam nasproti postavijo šefe, ki so izjemno agresivni, vsebujejo več faz in generalno ne dovolijo zdravljenja. Vse to smo dobili sicer tudi v originalni izkušnji, a v primeru Shadow of the Erdtree se igralci pritožujejo, da je razvijalec FromSoftware preprosto pretiraval. Najbolj glasne pritožbe prihajajo iz ust tistih, ki so originalno kampanjo opravili povsem brez pomoči NPC-jev ali drugih igralcev, medtem ko je tule nekatere spopade nemogoče opraviti brez asistence nekoga, ki vsaj za nekaj sekund preusmeri bes šefa in igralcu takrat omogoči lokanje zdravilnih napitkov in kakšen napad izza hrbta. Stvar je včasih tako težka da živce izgubljajo tudi streamerji: popularni Kai Cenat je zaradi vsega bentenja nad igro pred kamero celo pripeljal terapevtko.

@liutauras_ Kai Cenat got a therapist on stream because he was losing his mind after being stuck for over 50 hours on the final boss in Elden Ring DLC #kaicenat #eldenring #twitch #fyp #viral ♬ original sound – Z7duckx_Music

Druga večja pritožba se nanaša na optimizacijo, saj naj bi bila ta zdaj zopet pod sprejemljivo mejo. To je bila težava že v originalni kampanji in FromSoftware je v bistvu nikoli ni zares popravil, dodatek pa s sabo prinaša svoje težave. Mi smo trenutno sredi pisanja lastne recenzije in med igranjem na PC-ju na kakšne večje težave, razen redkih trenutkov kratkotrajnega zatikanja, nismo naleteli. A nekateri očitno imajo težave – še posebej naj bi bil problematičen zadnji šef Mesmer, ki je že tako izjemno težak, njegovi posebni napadi pa še zbijajo sličice na sekundo pod sprejemljivo mejo.

Kljub pritožbam igralcev je Shadow of the Erdtree na Metacriticu ocenjen za najboljši dodatek vseh časov in iz tega prestola je po dolgih letih zbil ekspanzijo Blood and Wine za igro The Witcher 3. Poljski razvijalec CD Projekt RED je za ta dosežek poslal čestitko svojim japonskim kolegom in zraven pripisal, da so tudi sami veliki oboževalci njihovih iger.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime