Capcom najavil predelavo igre Dead Rising

Založnik Capcom je znan predvsem po svoji seriji zombijaških iger Resident Evil, a nam že dolgo ponuja deratizacijo nemrtvih tudi v eni drugi, malce manj znani franšizi. Govorimo o igrah Dead Rising, kjer spremljamo potovanja neodvisnega fotografa Franka Westa, ta pa bo kmalu svoje originalne avanture podoživel v predelavi, hecno imenovani Dead Rising Deluxe Remaster.

Smešen naslov ni bil izbran po naključju, saj se ta serija iger ne jemlje preresno in komedija je sestavni del njenega šarma. Originalna igra iz leta 2006 nas je zaprla v ogromen nakupovalni center Willamette Parkview Mall, kjer je bilo treba preživeti 72 igrinih ur do rešitve. Frank je tam notri naletel na ostale preživele, ki so enako zmedeni kot on, nakar je dobil na pleča opravljanje raznih misij, za te pa je moral na poti odstraniti vrsto zombijev in to preko smešnih, nevsakdanjih orožij.

Serija iger Dead Rising je dobila še nekaj nadaljevanj, a četrti del iz leta 2016 je izgubil nekaj svoje prepoznavnosti, zato se je Capcom odločil, da stvar za nekaj časa postavi v skladišče in se medtem osredotoči raje na kovanje Resident Evilov. A zdaj so se odločili Franka vpoklicati nazaj in ta je glede na kratki dražilnik navdušen, da se spet lahko zapodi med hordo zombakljev ter zraven poka štose in smešne enovrstičnice.

Glede na naslov bi nemara pričakovali, da bo tole samo dvig ločljivosti in izboljšanje nekaterih tekstur, a prikazani kadri obljubljajo povsem prenovljeno podobo, tako kot so jo dobile predelave iger Resident Evil 2, 3 in 4. S tem bomo morda dobili tudi nadgrajeno igralno formulo, ki je bila v originalu malce nerodna in je bila izpiljena šele v drugem delu.

Dead Rising Deluxe Remaster zaenkrat nima še niti letnice izida, zato se zna zgoditi, da stvar izide šele enkrat v 2025.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime