Steam ima zdaj vgrajeno funkcijo snemanja igranja

Na PC trgu se je skozi leta pojavilo cel kup izzivalcev, ki jim je zadišala Steamova pogača tržnega deleža digitalnih iger in so nato poskušali ustvariti svoje lastne trgovine, a vsi so na koncu spočeli le funkcionalne izdelke, ki pa Steamu preprosto ne sežejo do gležnja. Valve namreč svojo platformo neprestano izboljšuje in ji dodaja funkcije, ki jih konkurenca nima, zaradi česar zasluženo drži krono digitalnih PC trgovin – pa naj Epic Games podeli še toliko brezplačnih iger.

Valve je včeraj za beto verzijo Steama napovedal novo, hudo priročno orodje, ki nam omogoči enostavno snemanje igranih iger, nakar te posnetke lahko porežemo, shranimo in pošljemo drugim, ki jih res zanima, kako nas je zadnji šef Elden Ringa narezal kot mortadelo.

Funkcija nosi enostavno ime “Game Recording” in do nje se dokopljemo tako, da odpremo Steamov uporabniški vmesnik preko bližnjice Shift+Tab, nakar se lotimo obdelave pravkar posnetega igranja. Steam naše igranje ves čas snema v ozadju, tako da lahko kakšen pomemben dogodek iz igre kadarkoli prikličete in ga shranite med svoje igričarske dosežke. Privzeto Steam dela 120 minut dolge posnetke, ki vam v teh dveh urah zavzamejo nekje 11 GB prostora in ko je enkrat ta meja dosežena, začne Steam prepisovati prej posnete scene. Vse to si lahko sami prilagodite in tako ustvarjate daljše ali krajše posnetke, ki se razlikujejo tudi po kvaliteti.

Če vam takšno samodejno snemanje ni všeč, lahko sprožite tudi ročno snemanje, nakar lahko te videe shranite v obliko MP4, ki jih naredi idealne za nadaljnjo obdelavo znotraj programov tipa Adobe Premiere Pro.

Glede na prva poročila iz testiranja je stvar dobro optimizirana, tako da je odveč strah, da bi zaradi snemanja zabeležili padec sličic na sekundo. Prav tako Game Recording privzeto deluje tudi na Steam Decku, kar je za uporabnike teh naprav odlična novica, saj so se pred tem morali zanašati na zunanje programe, ki pa za uporabo niso bili tako priročni kot je samo stisk enega gumba.

Snemanje je podprto na vseh igrah, ki tečejo na Steamu, časovni pregled posnetkov pa je celo tako napreden, da ima na časovnici zabeležene pomembne trenutke, kot je denimo odklepanje določenega dosežka ali zmaga nad kakšnim še posebej težkim šefom.

Kot rečeno, funkcija Game Recording je zdaj že na voljo, a zaenkrat samo v beta verziji Steama. K sreči se tudi do tega lahko dokoplje vsak uporabnik: preprosto skočite pod “Settings” -> “Interface” in v zavihku “Beta Participation” izberete možnost “Steam Beta”.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime