Gladiator 2 pokazal prve slike

Kmalu bo zopet napočil čas, da se ob melanholični glasbeni spremljavi sprehajamo skozi pšenico in ob tem preklinjamo rimske bogove. Režiser Ridley Scott bo namreč bo več kot dveh desetletjih spočel nadaljevanje filma Gladiator in zanj je spletna stran Vanity Fair pridobila prve slike.

Zgodba bo v drugem delu sledila Luciusu, ki smo ga videli že v prvem delu kot paglavca, bil pa je to nečak zlobnega cesarja Commodusa. Ko je ta ob koncu filma umrl v bitki z Maximusom, je tudi Lucius izginil neznano kam in se je zdaj po 15 letih zopet pojavil med živimi, kruh pa si bo zdaj služil v gladiatorskih bojih – ravno tako kot je to počel leta nazaj njegov vzornik Maximus.

Odraslega Luciusa bo odigral Paul Mescal, veliko vlogo v filmu pa bo nosil tudi dobro znani igralec Pedro Pascal, ki bo zavzel vlogo generala Acaciusa. Tega je v preteklosti bojevanja izučil sam Maximus, ni pa še jasno, zakaj je potem Acasius pristal znotraj gladiatorske arene.

Na slikah lahko še vidimo igralca Denzela Washingtona, ki bo tule nastopil kot Macrinus – bivši suženj, ki pa si je priboril svobodo in je zdaj presneto premožen človek in ne mara trenutnih cesarjev. Govorimo v dvojini, saj se film dogaja v obdobju, ko sta Rimu vladala cesarja Geta (Joseph Quinn) in Caracalla (Fred Hechinger).

Slike so sicer impresivne, a končna sodba bo seveda jasna šele takrat, ko v roke dobimo poln film. Ni še znano, ali se bo morda v filmu v kakšnem kadru pokazal tudi Russell Crowe, ki je 20 let nazaj tako dobro odigral tragičnega junaka Maximusa. Uradno ni znanega ničesar, igralec pa je te dni bolj zaposlen z igranjem duhovnikov, ki se borijo proti demonom.

Ridley Scott se bo preko tega filma poskušal malce odkupiti vsem oboževalcem historičnih epov, saj njegov zadnji film Napoleon gledalcev in kritikov ni ravno odpihnil.

Gladiator 2 v kina prihaja 22. novembra letos.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime