Še ta mesec v kina prihaja obetavna grozljivka Zbiralec duš

Kot velik oboževalec grozljivk sem se pred kratkim spravil pregledati novo bero strašljivih filmov in odkril sem, da so njive dokaj prazne. Strašljivih filmov sicer ne manjka, a bodisi sem naletel na naravnost zanič filme ali pa stvari, ki nosijo visoke ocene, a so povsem precenjene – tule namigujem predvsem na film X, kjer sem se več časa smejal kot pa trepetal izza komaj razprtimi prstmi dlani.

Kar se tiče grozljivk sem postal snob in upal bi si trditi, da je ta žanr zadnji svoj res grozljiv film prejel leta 2018, ko nas je strašil Hereditary. Suša je torej zdaj že dolga, a morda jo še ta mesec prekine film Zbiralec duš, ki ga drugje po svetu poznajo pod naslovom Longlegs.

Film je včeraj dobil še svoj finalni napovednik pred izidom in zadeva je videti res obetavno. Vsebuje kar nekaj podobnosti s filmsko legendo Ko jagenjčki obmolknejo, saj bomo tudi tule spremljali FBI agentko, le da se ta tukaj imenuje Lee Harker in jo igra Maika Monroe. Lee ima pred samo težko nalogo, saj se podi za sledjo serijskega morilca, ki že 30 let pobija ljudi, za sabo pa vedno pusti kriptično pismo, s podpisom Longlegs.

Longlegs je v bistvu vodilo tega filma, saj nikomur ni jasno kdo je in če sploh prihaja iz tega sveta. Kriptični ostanki pisem namigujejo na neko entiteto iz pekla, napovednik pa nam pokaže nekaj hitrih kadrov, kjer morilca lahko vidimo – v enem trenutku obišče neko knjižnico in iz sebe izda nekakšen krik, ki je tako fantastičen, da si že zaradi njega splača kupiti kino vstopnico. Lik je še toliko bolj privlačen na račun tega, da ga bo odigral legendarni igralec Nicholas Cage.

Zbiralec duš je tako videti odlično že v napovedniku, a tudi končni film naj bi bil vreden velike hvale, saj so prve recenzije že zunaj in te so na IMDb-ju filmu prisodile oceno 8,3/10, na Rotten Tomatoes pa nosi oznako 100 %.

Obetavna grozljivka bo pri nas malce zamudila ameriško premiero – v kinih jo bomo spremljali od 18. julija dalje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime