Moški aretiran, ker se je v javnosti sprehajal z repliko meča iz igre Zelda

Združeno kraljestvo se je v zadnjih letih znašlo v porastu napadov, kjer je napadalec v rokah vihtel mačeto ali nož. Stvar je narasla celo do te mere, da je morala vlada lani zakonsko prepovedati posedovanje mačet in “zombie nožev” – za slednje do sedaj sploh nisem vedel, da obstajajo izven filmov in serij, a očitno je bila njihova uporaba razširjena med najstniki.

Skratka, angleški zakon je zelo občutljiv na takšna orožja in mu ni do šale tudi do izdelkov, ki so v bistvu replike resničnih izdelkov. Iz tega izhaja zgodba Anthonyja Braya, ki je bil slab mesec nazaj zasačen med sprehajanjem po ulici, v rokah pa je držal dolg predmet, ki je bil v bistvu replika meča.

zelda

In to ne kar enega naključnega srednjeveškega meča, ampak tistega, ki ga glavni junak Link najde v igrah Zelda in nosi ime Master Sword. Replika, ki jo je okoli nosil Anthony sicer na prvi pogled ni videti nevarno in je videti kot igrača: nožnica je modro-rumene barve in ne vzbuja ravno strahu. S tem se zagovarja tudi njen lastnik, ki pravi, da je zadevo kupil preko spleta kot igračo in da je ni nameraval uporabiti proti drugim.

Policija pa se z njim ne strinja. Priznava sicer, da je morda tole resda igrača, a ima ostro konico, ki bi bila lahko uporabljena kot napadalno orožje, rezilo pa je dolgo 15 centimetrov in če bi Bray res želel neko repliko, potem bi lahko kupil nekaj, kar bi bilo manjše. Prav tako se je Bray sprehajal po ulici in meč držal pred sabo, kar zopet ni bilo splošno sprejemljivo obnašanje nekoga, ki naj ne bi predstavljal nevarnosti splošni javnosti.

Bray mora tako plačati 154 funtov kazni, obenem pa je bil obsojen na 4 mesece zapora. Kazen se zna komu zdeti preveč stroga, a za 48-letnika to ni edini prekršek, saj je bil v preteklosti označen za serijskega vlomilca, zaradi česar je že prestal 4-letno zaporno kazen.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime