Serija po igri Horizon Zero Dawn naj bi bila preklicana

Sony vidi v svoji franšizi Horizon toliko potenciala, da poskuša to razširiti tudi izven meja igričarske industrije. Tako kot The Last of Us je tudi iz igre Horizon Zero Dawn poskušal narediti serijo, le da je za njo stopil v partnerstvo z Netflixom, a je žal stvar tokrat zaupal v napačne roke.

Spletna stran Rolling Stone poroča, da naj bi Netflix serijo preklical, a razlog tokrat ni predrag predračun za snemanje. Problem naj bi bil Steve Blackman, ki je bil vodja celotnega projekta, enako vlogo pa je opravil v prejšnji Netflixovi serije Umbrella Academy, ki bo kmalu dobila svojo zaključno sezono. Kar 12 delavcev je namreč Blackama obtožilo manipulativnega in izsiljevalskega ter ponižujočega odnosa tekom snemanja serije Umbrella Academy.

Netflix je te obtožbe vzel resno, čeprav jih Blackman zavrača in označuje za čiste izmišljotine. Pretočni gigant naj bi zaradi vseh teh obtožb odpovedal nadaljnje sodelovanje z Blackmanom, zaradi česar sta bili odpovedani seriji Horizon Zero Dawn in Orbital.

Ni sicer še jasno, ali zdaj to pomeni, da je celoten projekt romal v koš in serije nikoli ne bo na spored ali pa bo Sony poiskal kakega drugega partnerja, ki mu bo pomagal izpolniti vizijo. Sony je pri predelavi svojih licenc v televizijsko obliko pametno izbral več pretočnih servisov, tako da ni nikomur ponudil ekskluzivnosti: The Last of Us nastaja pod roko HBO-ja, medtem ko Amazon Prime dela na predelavi serije God of War in filma Ghost of Tsushima.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime