Internetna legenda Salad Fingers praznuje 20. obletnico in tu je nova epizoda

Internet je bil 20 let nekaj povsem drugega kot pa danes. Beseda “meme” takrat ni pomenila nič, niti nisi na spletu našel razne vplivneže in streamerje, ki bi s svojimi prenosi v živo istočasno privlekli tisoče gledalcev, iz tega pa so nato nastale bogate kariere. Stvari so bile takrat precej bolj nedolžne, vsak poskus ustvarjalnosti pa ti je znal pripeljati vsaj nekaj internetne popularnosti.

V tem razburkanem obdobju se je leta 2004 na spletni strani Newsground in posledično YouTubu (ta je bila takrat svoja lastna entiteta in ga še ni kupil Google) rodila risanka Salad Fingers, ki pokazala nekaj kratkih epizod in je nastala pod rokami ustvarjalca Davida Firtha. Risanka je oči nase privlekla na račun svoje nenavadnosti in čeprav jo danes označujemo za komedijo, moraš za njene šale posedovati poseben tip humorja. Stvar je namreč presneto bizarna, saj v glavni vlogi nastopa nenavadnež z imenom Salad Fingers, ta pa preko svojih podolgovatih prstov zelo rad praska raznorazne stvari, še posebej pa je navdušen nad zarjavelimi žlicami.

Kljub temu, da je od premiere minilo 20 let, David na svojo mojstrovino ni pozabil. V dveh desetletjih je Salada vsake toliko obudil: zadnjo, 13. epizodo smo dobili slabo leto nazaj, zdaj pa se je pred nami pojavila povsem nova, ki v obseg traja kar 7 minut, saj je tole posebna epizoda, ki obeleži 20. obletnico. Zaradi tega boste v temu delu videli kar nekaj referenc na pretekla poglavja, ki jih boste oboževalci zagotovo pozdravili in naš bizarni protagonist se zopet loti iskanja idealne žlice, ki mora biti obvezno tudi zarjavela.

Guys, I found Salad fingers’s house on Jemison
byu/Villan900 inStarfield

Salad Fingers je sicer resda internetna ikona, a o njej dandanes slišimo bolj poredko. Kljub temu je eden igralec 3 mesece nazaj v igri Starfield odkril referenco ravno na to risanko, saj je ena omarica v igri vsebovala cel kup žlic, na steno omarice pa je njej lastnik vrezal besede “Spoons spoons spoons”. Žal nobena od njih ni bila zarjavela.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime