Nintendo na svoj kanal bizaren dražilnik, ki obljublja nekakšno grozljivko

Nintendo je od vedno veljal za znamko in ime, ki je družinsko prijazno in tega statusa se držijo tudi danes. To gre na račun njihovih najbolj prepoznavnih ikon kot sta denimo brata Mario in Luigi, potem je tu napihljivi Kirby, prisrčni Yoshi in tudi Zelda ni ravno takšna, kjer bi gledali v hektolitrsko prelivanje krvi. Ta imidž bi jih lahko opekel, saj bi te igre lahko zlahka označili tudi za “otroške”, vendar pa je Nintendo mojster igralnih elementov, tako da čeprav so njihovi naslovi pisani in vsebujejo nedolžne tematike, so obenem izjemno zabavni za igranje, tako da v njih lahko uživajo igralci vseh starosti.

Je pa Nintendo v svoji zgodovini vsake toliko dobil trenutke, ko se je javnosti želel predstaviti tudi kot platforma za bolj odrasle, nasilne igre. Leta 2002 je za konzolo GameCube izšla kultna igra Eternal Darkness: Sanity’s Requiem, ki jo je izdelal razvijalec Silicon Knights, igra pa je predstavila zanimive elemente grozljivih iger, ki so še danes videti unikatni in pred svojim časom. Nintendova konzola GameCube nosi tudi pomembno zgodovino znotraj franšize Resident Evil: predelava originalne igre Resident Evil se je leta 2002 pojavila ekskluzivno ravno tam, enako vlogo pa je nato prevzel Resident Evil 4.

Zdaj je ob izteku življenjskega roka konzole Switch Nintendo ponudil žanru grozljivk še eno možnost. No, vsaj sklepamo, da gre za grozljivko, saj se je včeraj na njihovem uradnem YouTube kanalu pojavil 15 sekund dolg dražilnik z naslovom Emio, ki pred zidom kaže človeka v dolgem plašču, na glavi pa nosi papirnato vrečko, ta pa ima zarisan nekakšen smejoč izraz. Kakšnih drugih informacij dražilnik ne izda, saj opis spodaj vsebuje zgolj ključnik #WhoIsEmio. Konec videa sicer pokaže eno japonsko besedo, ki v angleščini pomeni “Smiling Man”.

Glede na vse prikazano je praktično uradno potrjeno, da se gre za nekakšno grozljivko, a kar je najbolj nenavadno pri temu je dejstvo, da je dražilnik Nintendo naložil na svoj uradni kanal, kar navadno naredi zgolj za naslove izpod lastne produkcije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime