Challe Salle preko svojega komada odgovoril na obtožbe – za komentiranje podeljuje brezplačne slušalke

*Posodobitev: odgovor Zlatka prihaja ob 15.00, ogledate si ga lahko v spodnjem oknu. Pesem nosi naslov Klepc krade.

Originalni članek:

Kdo pravi, da Slovenci ne moremo držati koraka z Američani? Kendrick Lamar je v svojem javnem sporu z raperjem Drakom teden nazaj izdal videospot za pesem Not Like Us in ta v sebi skriva toliko referenc in skritih pomenov, da si ga je treba ogledati večkrat, stvar pa je zaradi tega nabrala skoraj 48 milijonov ogledov. Ob nekje istem času se je začela drama odvijati tudi na naših domačih tleh, saj se je vnel spor med domačima raperjama Challe Salle in Zlatkom, ki pa je očitno še daleč od tega, da bo dobil kak epilog.

Dva tedna nazaj je Zlatko izdal komad Klepc laže, ob našem zadnjem štetju na dan izida pa je pesem dosegla 5k ogledov. Stvari so se od takrat drastično spremenile, saj ima zdaj ta 7 minut trajajoča pesem že več kot 900k ogledov in se počasi približuje milijonu, Challe Salle pa je včeraj spočel dolgo napovedani odgovor in to v obliki pesmi TATA.

Koliko je ta pesem dobra in rime kvalitetne naj vsak sodi sam, a glede na komentarje so ljudje dokaj razdeljeni. Nekateri pravijo, da stvar ne dosega raperskih standardov pesmi Klepc laže in da v bistvu celotna pesem deluje preveč defenzivno, saj je Zlatko premalokrat omenjen in je večina verzov o Challetu samem. Challe, čigar pravo ime je Saša Petrović, v svoji pesmi sicer namigne, da je Zlato popularen samo takrat ko napada njega in da je v preteklosti tudi sam počel grde stvari, kot je nespoštljiv odnos do slovenske zastave.

Ostali komentarji stvar hvalijo, kot vedno pa se pojavijo tisti čudaki, ki enemu in drugemu svetujejo, da “naj se spravita delat” in da imajo že dovolj te drame. Kar je smešno, saj tem ljudem nihče ne preprečuje, da pesem preskočijo in novice o tej temi ne kliknejo, a namesto tega si je nekdo vzel čas in se spravil v tipkanje komentarja, kar je ravno nasprotno vedenje od nekoga, ki bi mu bilo za to dramo malo mar.

In kakor se Saša želi izogniti nadaljnjemu spodbujanju drame, odgovor bo še vedno prispel iz strani Zlatka, ki je pesem označil za “jamranje” in je Challetu svetoval, da stvar izbriše iz kanala, drugače bo 24 urah sledil odgovor. In ta drama bo zdaj očitno dobila dodatne akterje, saj se je v njo pridružil Aleksandar Repić, slovenski javnosti bolj znan pod vzdevkom Pici – na Instagramu si lasti profil “nepridiprav”.

Ta je namreč sodeloval že pri snemanju prvega spota, zdaj pa se je pridružil tudi pri snemanju odgovora, ki ima pred sabo težko nalogo: v enem dnevu spisati besedilo, posneti spot, vse skupaj urediti v Premier Pro-ju in nato še naložiti na YouTube, premiero pa naj bi doživeli danes ob 16.00 15.00.

zlatko

Kakor pravi Pici je materiala za odgovor ogromno, saj so se pojavila namigovanja, da Challe Salle manipulira z ogledi na YouTubu in že dolgo na svojih posnetkih briše neprimerne komentarje. Da grdi komentarji niso zaželeni je jasno tudi v spotu TATA, saj je pod video pripet komentar Challeta, ki pravi, da bodo neprimerne komentarje brisali, obenem pa najbolj pridnim komentatorjem, ki so tudi všečkali posnetek, obljublja brezplačne slušalke JBL Wave 200TWS.

challe salle

*Posodobitev: na Instagramu se je oglasil JBL, ki je podal uradno izjavo, da je Challe Salle nagradno igro slušalk zagnal brez njihove vednosti.

Zanimiva je primerjava obeh pesmi na spletni strani Livecounts, ki pridno spremlja oglede in všečke. Klepc laže je v dveh tednih nabral 908k ogledov ter 23.403 všečkov in 1.437 palcev navzdol. TATA po drugi strani ravno tako pridno nabira oglede, saj se je v manj kot 24 urah nabralo 229k ogledov, a razmerje palcev navzgor in navzdol je bizarno: 10.006 všečkov in kar 12.835 tistih, ki so komadu podelili negativni odziv.

Drama tako še ni končana, a glede nato, da je Challe že večkrat zatrdil, da je preko pesmi TATA opral roke od vsega skupaj, dvomimo, da bo današnji Zlatkovi premieri sledil še kakšen odgovor.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime