Junji Ito bo svojo legendarno mango Uzumaki še letos predstavil kot anime serijo

Če ste kdaj skočili na kakšen spleten forum ali Reddit in to v iskanju neke nove serije ali kakršnegakoli izdelka, ki bi vam zaradi svoje bizarne pripovedi nagnal strah v kosti, potem je med odgovori zagotovo kdo predlagal tudi branje mange Uzumaki, ki jo je leta 1998 predstavil Junji Ito – japonska ikona manga grozljivk.

Junji je znan po temu, da nam rad predstavi vsakdanje koncepte, ki jih srečamo v vsakdanjem življenju, nakar v te vcepi grozljive elemente. Njegovo najbolj znano delo je postalo Uzumaki in to ravno zaradi tega, ker nas ne strašijo neki paranormalni duhovi ali počasi hodeči nemrtvi, ampak oblike spiral, ki prebivalce mesta Kurouzu-cho v norost.

Junji Ito je že dolgo nazaj najavil načrte, da bo njegov magnum opus doživel predelavo v anime serijo in ta bi originalno morala iziti že leta 2020 na platformi Toonami. Ito je za kovanje serije stopil v partnerstvo z Adult Swimom, za produkcijo pa skrbi studio Production I.G, ki je med drugim spočel tudi anime mojstrovino Ghost in the Shell.

A izid se je nato ves čas zamikal, saj je studio potreboval dodatni čas, da izpolni celotno vizijo Itota, hkrati pa jim je vmes ponagajal tudi Covid-19. Leto nazaj smo dobili prvi dražilnik in treba je reči, da je stvar videti izjemno impresivno, saj je res videti, kot da je nekdo ohranil vse prvine originalne mange in to spravil v gibanje. Zgodba bo sledila srednješolki Kirie Goshima, ki je opazila, da so se po njenem mestu povsod pojavili vzorci spiral, meščani pa so z njimi postali povsem obsedeni, nakar v njih bolščijo toliko časa, da jih obsede norost, sčasoma pa jih ti vrtinci tudi ubijejo.

Junji Ito se je pred kratkim s spletno stranjo Japan Times usedel za nov intervju in v njem je potrdil, da anime lepo napreduje in da je prva epizoda od štirih zdaj v celoti dokončana in je tudi dosegla njegova pričakovanja. Ostale epizode so prav tako blizu zaključka, zato bo celotna serija še letos na voljo preko Adult Swima.

Vprašanje še vedno ostaja, kje bomo stvar gledali v Sloveniji, a če bo stvar šla po korakih Adult Swim serije Rick and Morty, potem bo tudi Uzumaki na voljo preko pretočnega servisa Max. Originalno mango si lahko v angleščini preberete tule.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime