Prihaja nova reli dirkačina, ki bo orosila oko starejših igralcev

Starejši igralci, ki ste veliko ur v preteklosti zabili tudi med preigravanjem dirkaških iger, ste se zagotovo preizkusili tudi v reli dirkanju, kar pomeni, da ste zapeljali kakšen krog znotraj igre Colin McRae Rally, ki se je na trgu prvič pojavila leta 1998, nakar je razvijalec Codemasters po njej spočel še kopico nadaljevanj. Še posebej se radi spomnimo igre Colin McRae Rally 2.0 iz leta 2000, ki je tekla na PC-ju in tudi konzolo PlayStation 1 in čeprav je grafično dandanes stvar videti pošteno zastarelo, je vozni model prestal test časa, tako da se v teh ostarele igre še danes spusti marsikak nostalgik.

A zdaj jim ne bo treba ves čas zaganjati nekih emulatorjev, saj na Steam prihaja čisto nova dirkačina, ki pa želi ohraniti grafični stil preteklih iger in vse to nadgraditi s še boljšim voznim modelom in večjo prilagodljivostjo za sodobne operacijske sisteme in strojno opremo. Razvijalec Frozen Lake Games je namreč najavil igro Old School Rally, ki se vizualno napaja iz reli dirkačin preteklosti, zapeljali pa se bomo po raznovrstnih progah, ki bodo skrivale raznolik teren.

Žal je tole manjša ekipa, tako da ni bilo možno kupiti uradne licence raznih avtomobilskih znamk, a že v napovedniku lahko vidimo, da so nekateri avti takoj prepoznavni iz resničnega sveta, le da bodo tule nosili drugačna imena. Skoraj zagotovo bomo enkrat dobili nek mod, ki bo nato avtomobilom dodal resnična imena, a na ta del bo treba najbrž malce počakati.

Old School Rally bo namreč najprej izšel v programu Early Access v katerem namerava preživeti med 6 do 10 mesecev. Razvijalec namerava med tem časom izpopolniti vozni model ter upoštevati odziv igralcev iz zgodnjega testiranja, ki bo vsebovalo igralna načina Rally in Time Trial. Že Early Access bo ponudil kopico prog in avtomobile – slednje bomo skozi etape Rally tudi odklepali – končni izid pa bo ponudil še več dirkalnikov in potk, ki jih bomo lahko previdno predrsali preko vrtenja volana.

Old School Rally bo za igranje na voljo že od 19. julija.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime