Serija Halo je bila preklicana po samo dveh sezonah

Igričarska serija Halo ima vsekakor dovolj zanimive štorijalne vsebine, da bi se dalo iz nje spočeti eno res zanimivo in dolgotrajno televizijsko serijo, ki bi morda lahko pobrala tudi kakšno nagrado in si na straneh kritikov prislužila visoke ocene. Navsezadnje govorimo o znanstveno-fantastični pripovedi, ki se vrti okoli elitnih vojakov, ti pa poskušajo zaščiti človeško raso pred vsaj tremi vesoljskimi rasami, nakar so tu še starodavni in skrivnostni vesoljski obroči Haloji, ki so zopet vredni samosvojega raziskovanja.

    Ko je založnik Paramount napovedal televizijsko serijo so oboževalci v njej videli ogromno potenciala, a žal se stvar ni razpletla po njihovih željah. Za razliko od Amazonove serije Fallout, tule ustvarjalci namreč niso želeli preveč upoštevati igričarskega izročila in so tako raje iz njega vzeli samo temelje, nakar so se odpravili kovati povsem svojo štorijo. To je pomenilo, da je protagonist Master Chief vsakih nekaj minut odstranjeval svojo čelado, medtem ko jo je v igrah pridno nosil ves čas, zgodba pa je šla po svojih ovinkih in je tako odtujila igričarske oboževalce.

    Prva sezona te serije si je tako prislužila dokaj mizerne ocene, 2. sezona pa se je dejansko malce popravila in čeprav ni bila mojstrovina, so se stvari začele premikati na bolje, saj je Master Chief vsaj odkril svoj prvi Halo obroč. Žal nadaljnjega razpleta zgodbe ne bomo videli, saj je Paramount sporočil, da je bila serija preklicana.

    Paramount se je zahvalil razvijalcu 343 Industries, izvršnemu producentu Davidu Wienerju in njegovi celotni ekipi in jim zaželel veliko sreče v prihodnosti, točnega razloga za preklic pa ni navedel. Verjetno snemanje takšne zadeve ni poceni, gledanost pa ni bila takšna, kot bi jo pričakovali.

    Paramount zagotovo zdaj za serijo išče nov dom, a upanja, da jo bo nekdo prevzel verjetno niso visoka. Stvar ima preprosto slab sloves in tudi na splošno licenca Halo danes ni več tisto kar je bila. Zadnja igra Halo Infinite iz leta 2021 je bila za marsikoga razočaranje, razvijalec 343 Industries pa naj bi delal na novemu poglavju franšize, a govorice pravijo, da naj bi bilo iz studia veliko ljudi preusmerjenih na druge projekte.

    Vaša reakcija na članek?

    🔥Popularno

    🛎️ Sveže objave

    PUSTI ODGOVOR

    Prosimo, vnesite vaš komentar!
    Prosimo, vnesite vaše ime