Grozljivka Terrifier 3 obljublja presneto krvav božič

Kar se tiče grozljivk jih imam zelo rad, a ne čisto vseh. Tako kot vsi filmske kategorije ima tudi ta več žanrov in srh po kosteh mi najbolj pošljejo srhljivke tipa Krog, Paranormalno in Čarovnica iz Blaira, medtem ko mi groteskni filmi oziroma “slasherji” nikoli niso ugajali. A obstaja določena publika, ki se zabava tudi v hektolitrih krvi, odrezanih udih in črevih, ki jih je v nekaterih scenah toliko, da bi z njimi lahko prav dobro okrasili božično jelko.

Takšnim gledalcem so pri srcu filmi tipa Hostel in Opazujemo te, sem notri pa lahko uvrstimo tudi dvojec filmov Terrifier, ki je pred kratkim dobil napovednik za tretji del, ki ga bo tudi tokrat režiral in spisal Damien Leone, v glavni vlogi pa se bo tudi v tretje mudil igralec David Howard Thornton.

Tako kot vsi takšni brutalni filmi tule zgodba ne igra pretirane vloge, saj je tam bolj kot ne zato, da ima psihopatski klovn Arh the Clown priložnost pobiti in mučiti nove žrtve. Art bo svojo brutalnost izvajal znotraj mesta Miles County in to ravno na božični večer, za to priložnost pa se bo morilec ovil v božičkovo opravo, a njegov krvavi nasmešek vam bo dal že kilometre stran vedeti, da so tole ena kolena na katera se ni pametno usesti.

Tretji del v napovedniku obljublja nekako enako brutalnost kot v preteklih poglavjih in ta zna biti za kakšnega gledalca enostavno preveč, saj so usmrtitve in mučenja v preteklih delih bila res nazorno poustvarjena. To gre na račun odlično spočetih praktičnih efektov in mask, kar dandanes v grozljivkah, ki se rade zanašajo na računalniško generirane učinke, ne vidimo pogosto in je pohvalno – sam še vedno trdim, da je ravno zaradi tega film Stvor iz leta 1982 eden od najbolj strašljivih celovečercev vseh časov.

Terrifier 3 bo moč gledati v kinih, a zaradi nekega bizarnega razloga ne bo izšel ob božičnem času, ampak 11. oktobra 2024. Ta datum velja za ameriško publiko, a stvar najverjetneje ne bo imela dovolj proračuna, da se bo pojavila tudi znotraj slovenskih kinematografov. Brez skrbi, zagotovo se bo po svoji kino premieri kmalu pojavil na kakšnem pretočnem servisu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime