Kultna igra Shadows of the Damned dobiva predelavo in prvič prihaja tudi na PC

Igričarska industrija je bila leta 2011 povsem drugačna kot pa jo poznamo danes. Bila je to era konzol Xbox 360 in PlayStation 3 in čeprav je Steam takrat obstajal že nekaj let, so vseeno obstajali naslovi, ki so izšli samo na obtelevizorskih škatlah, medtem ko na računalnike niso prispele nikoli. Takšno zgodbo je utrpela tudi igra Shadows of the Damned, ki je na papirju nosila vse lastnosti prodajne uspešnice, vendar pa je na blagajnah nato naletela na katastrofalno prodajo, zaradi česar so upanja po nadaljevanju hitro splavala po vodi.

Trinajst let kasneje pa zadeva dobiva novo šanso, saj originalni razvijalec Grasshopper Manufacture dela na predelavi, tej pa so nataknili unikaten naslov Hella Remastered. In tokrat je PC tako pomembna platforma, da je igra ne namerava še enkrat preskočiti, razvijalec pa hkrati upa, da bo tokrat prodaja končno stekla in da ta franšiza končno zares zaživi.

Igra je leta 2011 pod eno streho združila kar nekaj pomembnih imen igričarske industrije. Razvoj je vodil Suda51, ki se je med drugim podpisal pod kultne igre kot so Killer7 in No More Heroes, v sodelovanje pa je bil povabljen tudi Shinji Mikami, ki se je proslavil na račun serije grozljivk Resident Evil. Še celo glasba je bila odlična, saj je za njo poskrbel Akira Yamaoka, ta pa je pred tem svoj talent dokazal znotraj iger Silent Hill.

A končna igra ni prejela visokih ocen in dobrih prodajnih uspehov. Nekaterim ni bilo všeč streljanje, drugi pa niso pozdravili zgodbe, ki se je sicer jemala resno, a je mešala notri tudi elemente komedije.

Koliko od teh stvari bo popravljenih v Hella Remastered ni znano, saj prvi napovednik ne pokaže res dobro igranja, ampak igralne vložke redno prekinja z napisi, zaradi česar lahko kdo utrpi glavobol. Vsekakor je glasbena spremljava pogumna in obljublja noro akcijo protagonista z imenom Garcia Hotspur, ki bo poskušal poraziti demona Fleminga, ob tem pa mu bo pomagal zvesti spremljevalec Johnson, ki se lahko preobrazi v motor, pištolo ali pa bakla – smo vam rekli, da je Shadows of the Damned odštekana igra.

Shadows of the Damned: Hella Remastered bomo igrali od 31. oktobra dalje – poleg verzije na Steamu se bo igra pojavila tudi na vseh možnih konzolah trenutne in pretekle generacije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime