Gromozanski mod Fallout: London zdaj končno na voljo za igranje

O modu Fallut: London, ki je največja modifikacija, spočeta znotraj pogona igre Fallut 4, smo pisali že večkrat. Zadeva bi morala iziti že nekaj časa nazaj, a je nato Bethesda ob obletnici izdala novo posodobitev za Fallout 4, kar je okvarilo delovanje moda. Razvojna ekipa Team Folon se je nato lotila dolgotrajnega postopka delanja popravkov, ki bi mod naredili delujoč tudi na aktualni verziji igre Fallout 4, a so potem nad tem obupali in sklenili, da zadevo pošljejo v obtok že zdaj.

Izid moda se je zgodil včeraj, a za igranje zahteva določene kompromise. Kot prvo boste za igranje potrebovali namestiti licenčno kopijo igre Fallout 4: Game of the Year Edition. Najbolj preprosta opcija je, da si igro lastite na trgovini GOG, saj boste tam tudi prenesli mod, ki je z velikostjo dobrih 33 GB preprosto prevelik, da bi ga gostile običajne modderske strani kot je denimo Nexus Mods. Postopek namestitve je nato preprost, saj samo usmerite inštalacijo tja, kjer je nameščena kopija igre Fallout 4, nakar bo vse ostalo postoril namestitveni program sam od sebe – pred tem morate samo še izklopiti možnost shranjevanja v oblaku.

Lastniki igre na Steamu boste morali narediti nekaj dodatnih korakov, saj bo treba najprej nameščeni kopiji igre odstraniti zadnjo posodobitev in igro spraviti v verzijo 1.10.163.0. Navodila za to najdete na sledeči povezavi, za ta postopek pa je ekipa izdala priročno orodje, ki vse skupaj poenostavi. Lastniki igre v trgovini Epic Games moda ne boste mogli igrati, saj ta platforma enostavno ne ponuja opcije odstranjevanja posodobitev.

Ko je enkrat postopek namestitve za vami se lahko končno spravite v igranje res impresivnega moda, ki je razvijalce stal leta življenja. Stvar je izvedena res profesionalno, saj vas čaka povsem nova mapa Londona, sveža štorija in prvo podoživljanje Fallout zgodbe izven kontinenta ZDA. Poskrbljeno je bilo tudi za profesionalne glasovne igralce med katerimi je svoje talente posodil tudi Neil Newbon, ki se ga zagotovo spomnite po vlogi Astariona znotraj igre Baldur’s Gate 3.

Fallout: London je dobrodošel prigrizek za vse tiste, ki že dolgo čakate na novo enoigralsko izkušnjo znotraj Fallout sveta in čeprav Bethesda planira novo poglavje, je to še dolga leta stra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime