Se nam res bliža predelava iger Soul Reaver 1 in 2?

Navdušenci nad vampirskimi igrami že dolgo stradate kakšne res kvalitetne izkušnje. Dobro, ne tako dolgo nazaj smo dobili naslov Vampire Survivors, ki je bil izjemno priljubljen na Steam Decku in je tudi hitro zasvojljiv, a tisti, ki čakate na nekaj z dobrim glasovnim podajanjem in visoko stopnjo atmosferičnosti že dlje časa niste posesali ničesar novega. Iz glave se spomnim le ene bolj sodobne igre in sicer je to Vampyr iz leta 2018, pa še tista je bila bolj povprečna, na Vampire The Masquerade – Bloodlines 2 pa medtem čakamo že celo večnost.

Stvari so bile včasih drugačne in v začetku leta 2000 je vse vampirske zaljubljence veselila serija iger Legacy of Kain, ki skupno drži 5 iger, dve od teh pa pripadata naslovoma Soul Reaver 1 in 2 v katerih nastopa protagonist Raziel. Celotna franšiza Legacy of Kain je presneto globoka, saj se resneje loti zgodovine vampirjev in tule prostora za komedijo ni. Dobro štorijo je nadgradila še zanimiva igralna formula, glasbena spremljava in nastop glasovnih igralcev pa sta še danes vredna posluha.

soul reaver

Te vampirske pripovedi zdaj počivajo že dobri dve desetletji, a morda se zdaj končno približuje čas ponovne oživitve. Nekdo na forumu Resetera je namreč obiskal sejem Comic-Con, tam pa je naletel na majhne kipce Raziela in Kaina, ob njih pa je bil postavljen majhen znak z napisom Soul Reaver I & II Remastered. Spodaj lahko vidimo logotip za razvijalca Crystal Dynamics, ki je bil tudi originalni avtor teh iger in je leta 2022 preko ankete igralce spraševal, če bi jih morda zanimala ponovna oživitev te franšize – pritrdilo jim je več kot 100k igralcev.

Na znaku lahko vidimo tudi logotip izdelovalca stripov Dark Horse Comics, ki je sicer že uradno napovedal izdajo novega stripa Soul Reaver: The Dead Shall Rise in čisto možno je, da bomo poleg izdaje stripa dobili tudi obdelavo obeh iger. Sicer bi raje kot “remaster” dobili “remake”, saj sta danes obe igri dovolj stari, da bi jim prav prišla popolna predelava od temeljev navzgor, a privrženci te franšize bi bili veseli že tega, da bi lahko obe igri igrali na sodobnih konzolah in jim kupili na Steamu.

Uradnega zaenkrat ni napovedanega nič, a se zna to spremeniti že naslednji mesec, saj bo 16. avgusta prvi Soul Reaver praznoval svojo 25. obletnico.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime