Elden Ring prejel posodobitev, ki končno popravi dolgoletno pritožbo igralcev

Dodatek Shadow of the Erdtree je znova dvignil priljubljenost dve leti stare igre Elden Ring in njena težavnost nekatere igralce še vedno spravlja na rob obupa. Razvijalec FromSoftware ob tem seveda pozorno spremlja statistike igranja in kje vse bi se dalo izboljšati ne samo izkušnjo preigravanja dodatka, ampak tudi originalno kampanjo, saj se je pred dodatkom marsikakšen igralec znova spustil v obisk originalne mape.

Včeraj je tako na površje priplaval nova posodobitev 1.13 in tako kot vedno so se igralci hitro spravili v brskanje skozi seznam sprememb, ki znajo pomembno vplivati na potek igranja. In med vsemi temi naštetimi popravki je največ pozornosti potegnila ena igralna sprememba, ki igralce nadleguje vse odkar so igro prvič zagnali februarja 2022.

Sprememba se tiče konja Torrenta, ki ga lahko vedno prikličemo med raziskovanjem sveta, zelo prav pa nam pride tudi sredi bojevanja, saj so nekateri šefi tako ogromni in tako hitro prečkajo velike razdalje, da jih peš preprosto ne moremo doseči. To je bil problem predvsem pri zadnjem šefu, kjer originalno konja nismo mogli priklicati, čeprav je bila arena tako velika, da bi ga zlahka uporabili za takšno bitko. K sreči je to spoznal tudi FromSoftware in preko nedavnega popravka omogočil priklic zvestega štirinožnega spremljevalca.

A bojevanje na konjskem hrbtu ima tudi svoje pomanjkljivosti, saj nam Torrenta lahko sredi bitke ubijejo, nakar pademo na tla in se včasih težko poberemo nazaj na noge. Našega konja lahko sicer hitro oživimo preko pitja zdravilnega napitka, a igra nas vedno pred tem vpraša, če želimo za oživitev Torrenta žrtvovati zdravilni napitek, nakar moramo to izbiro še dodatno potrditi preko menija, kjer sta nam na voljo možnosti “OK” in “Cancel”, privzeto pa je gumb počival na opciji “Cancel”.

“Will no longer stagger as easily.”
byu/AdministrativeAd4171 inEldenring

Posodobitev je to spremenila in gumb zdaj privzeto počiva na možnosti “OK”, kar se morda zdi kot nepomembna sprememba, a med samim igranjem lahko pomeni razliko med življenjem in smrtjo. Ko nam enkrat Torrenta ubijejo navadno pomeni, da smo ravno sredi napetega šefovskega obračuna in takrat šteje lahko dobesedno vsaka stotinke sekunde, medtem pa moramo navigirati med sovražnimi zamahi, premikanjem našega lika in hkrati skakati po meniju, kar je lahko za koga preprosto preveč. Zdaj lahko preprosto kliknemo dvakrat isti gumb in že smo nazaj na konju, čeprav bi osebno preferiral opcijo, kjer me igra sploh ne sprašuje, če želim zopet priklicati svoje žrebe.

Posodobitev 1.13 prinese še nekatere druge spremembe. Nekateri šefi so dobili nova uravnoteženja, določene čarovnije so postale močnejše, mišice pa so pridobili tudi naši priklicani Spirit Ashi – tu je izostal le Mimic Tear, ki je očitno že zdaj dovolj močan.

Posodobitev je zdaj že na voljo, poln seznam sprememb pa si lahko preberete na sledeči povezavi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime