Aplikacija Google Zemljevidi bo znala kmalu pokazati tudi vhod v stavbo in bližnje parkirišče

Koliko smo danes odvisni od navigacije preko Google in Apple zemljevidov se zavedamo šele takrat, ko se z avtom zapeljemo v neko drugo deželo in po zamotanih ulicah, krožiščih in drugih cestah iščemo najbolj ugodno pot do naše destinacije ali pa izvoz na avtocesto. Pri nas so še posebej razširjeni Google Zemljevidi, ki so za nekatere postali del vsakdana in čeprav ta aplikacija med nami biva že mnogo let, še vedno ni popolna in ji manjkajo nekatere funkcije.

Ne pomaga tudi dejstvo, da nekatere funkcije te izredno popularne aplikacije najprej zaživijo nekje drugje po svetu in šele mesece ali leta kasneje najdejo pot tudi do nas. Slovenija je tako šele pred kratkim dobila funkcijo prikazovanja omejitve hitrosti na cestah, ki sicer mnogokrat ne kaže pravih vrednosti, Google pa zdaj že napoveduje nove funkcije, ki pri nas zagotovo ne bodo zaživele na dan izida.

Najbolj pomembna novost, ki se bo pojavila v sledečih tednih je boljše označevanje kraja prihoda. Cilj bo zdaj na aplikaciji bolje viden in aplikacija bo znala tudi pokazati, iz katere smeri se sploh vstopi v določeno stavbo. Prav tako bo Google na en mah rešil še eno zagato, ki že dolgo nadleguje njihove uporabnike in sicer bo ob prihodu označeno tudi bližnje parkirišče, kar zelo prav pride predvsem ponoči, ko takšne stvari preprosto niso vidne.

Uporabniki bodo v prihajajočih tednih na svoji aplikaciji opazili tudi novo ikono, ki jim bo omogočala lažje opozarjanje ostalih voznikov na določene omejitve, ki so jim prečkale pot. Na določenem segmentu ceste lahko preprosto pritisnemo na ikono s trikotnikom, nakar se nam ponudijo razne opcije kot je oznaka za prometno nesrečo, delo na cesti, policijo ali radar, ki se kje skriva v zasedi.

Dodatne funkcije bodo na voljo tako na Android, kot iOS operacijskih sistemih, hkrati pa jih bomo videli znotraj avtomobilov, ki imajo v svoj računalnik že vgrajeni aplikaciji Android Auto in Apple CarPlay.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime