Igra Avowed zamaknjena v 2025

*Posodobitev: igra je bila zdaj tudi uradno zamaknjena na 18. februar 2025.

**Originalni članek spodaj:

Konec leta 2024 bo zanimiv, saj ima prvič v bitki konzol PlayStation 5 in Xbox Series X Microsoft bolj obetajoč katalog prihajajočih iger: jeseni pride igra Indiana Jones and the Great Circle, novembra pa se bo na njihovi konzoli pojavila tudi igra Stalker 2 in čeprav si studia GSC Game World Microsoft ne lasti, bo Stalker 2 vseeno ekskluzivno zavezan njihovi konzoli ter PC-ju.

Potem je sta tu še Call of Duty Black Ops 6 in dodatek Vessel of Hatred za Diablo 4, ki sta sicer na voljo tudi na PlayStation 5, vendar pa si Microsoft zdaj lasti založnika Activision Blizzard, tako da bo od prodaje največ zaslužil.

Za november je napovedana tudi igra Avowed na kateri že vrsto let dela talentirani studio Obsidian Entertainment in to bo njihov nov večji RPG na katerega so sprva igralci polagali veliko upanja, saj smo ob prvem napovedniku mislili, da bo tole legitimni izzivalec fantazijske serije Elder Scrolls, ki bi ji zelo prav prišlo nekaj konkurence. Razvijalec je igro uvrstil v svet Eore, ki smo ga spoznali skozi dvojec iger Pillars of Eternity in je znan po odrasli zgodbi, političnim zapletom in močnim likom, zdaj pa bomo vse to spoznali skozi prvoosebni pogled, kjer se bo moč pretepati, čarati in opravljati platformske izzive.

Prvi igralni napovedniki igralcev sicer niso ravno navdušili, saj nihče ni zares pričakoval tako barvitega sveta, boj pa je bil videti nekam plehek in brez globine. Obsidian naj bi te kritike uslišal ter se spravil v obdelavo bojevalnega sistema in razvoj naj bi lepo napredoval. Tako poroča spletna stran The Verge, ki pa je obenem omenila, da bo igra najverjetneje prestavljena v začetek leta 2025. Avowed naj bi bil sicer v dobrem stanju in pripravljen za novembrski izid, a spremembo na tem področju naj bi naredil Microsoft, ki ga skrbi, da bo v konec leta 2024 stlačil preveč naslovov, ki bodo nato drug drugemu kradli pozornost. Načrte pri tem naj bi najbolj okvaril Stalker 2, ki je nedavno najavil prestavitev izida na november in tako bi se takrat v relativnem kratkem času na Game Passu pojavile igre Black Ops 6, Avowed in Stalker 2.

K prestavitvi izida naj bi prispevale tudi druge igre. Starfield bo septembra dobil prvi dodatek Shattered Space, EA pa je za november napovedal izdajo svoje lastne težko pričakovane RPG igre Dragon Age: The Veilguard. Microsoft naj bi zaradi vsega tega kmalu spočel uradno najavo prestavitve igre Avowed – morda se novica o tem pojavi na Gamescomu, kjer bo Microsoft med 21. in 23. avgustom predstavil kar 50 iger in med njimi je naštet tudi Obsidianov naslov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime