Franšiza Darksiders vendarle začela spet kazati znake življenja

Pograbite svoje zaprašene kopije iger Darksiders in osvežite znanje do sedaj povedane štorije, saj založnik THQ Nordic zopet dela na novem poglavju te franšize, ki je v stanju mirovanja že vse od leta 2019. Založnik je namreč na svoji vsakoletni predstavitvi iger slabo minuto časa rezerviral tudi za napoved povsem novega Darksiders naslova, ki pa ni bil preveč zgovoren.

V bistvu nam kratki video pokaže samo tri ogromne goreče kamnite glave, ki jih v teh igrah poznamo pod imenom The Carred Council, njihova naloga pa je bila skrbeti za premirje med nebesi in peklom, obenem pa nadzorujejo sedem pečatov in ko so ti enkrat uničeni so vpoklicani štirje jezdeci apokalipse War, Death, Strife in Fury. V prvi igri je šlo nekaj narobe in četverica junakov je bila vpoklicana brez razbitih pečatov, zgodba pa se je skozi štiri izdane igre nekako vrtela okoli samo tega incidenta.

V dražilniku The Charred Council na jezdece še ni pozabil, zato slišimo besedo “Horseman”. Na koncu se izrišejo besede, da bodo štirje jezdeci zopet poslani v akcijo, a česa drugega nam dražilnik ne izda. Tako v bistvu vemo samo to, da prihaja nova Darksiders igra in da bo na njej zopet delal studio Gunfire Games, ki je pred tem ustvaril tretji del, nakar so do širše prepoznavnosti prišli na račun igre Remnant 2.

Franšiza Darksiders je ena mojih najljubših, saj je med nami že dolgo, vsak njen del pa je ponudil novo igralno formulo in v glavno vlogo postavil enega od štirih jezdecev. Leta 2010 smo v originalu spoznali Wara, v 2012 je prišel na vrsto Death, nakar smo v 2018 dobili Darksiders 3, ki je prvič v glavno vlogo postavil žensko protagonistko Fury. Ravno ta del je prejel največ kritik, saj je takrat sveži razvijalec Gunfire Games želel v igranje vpeljati “soulslike” elemente, kar nekaterim igralcem ni bilo po godu. Leto kasneje se je v igri Genesis pojavil še Strife, a to ne štejemo za polnopravno poglavje glavne franšize, saj je bila to v bistvu od izometrična streljačina.

Če Darksiders naslovov še niste preizkusili, potem imate zdaj perfektno priložnost, saj je celotona franšiza trenutno znižana na Steamu in trgovini PlayStation Store.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime