Serija The Acolyte preklicana

Še se spomnim mojega navdušenja, ko je Disney napovedal serijo The Acolyte, saj se je ta končno premaknila iz ere Skywalkerja in to v sila zanimivo preteklost vesolja Vojna zvezd, ki ima izjemno velik in neizkoriščen potencial za pripovedovanje svežih zgodb – to nam je sicer leta nazaj dokazal že dvojec iger Knights of the Old Republic. Nakar smo dobili še izjemno dober plakat in od tu so stvari šle samo še navzdol, saj prvi napovednik ljudi ni odpihnil, a še hujše so se odrezale same epizode.

To je bilo sicer presenečenje, saj so filmski kritiki zadevi na Rotten Tomatoes dokaj visoko oceno 78 %, a gledalci so bili povsem drugega mnenja. The Acolyte na isti strani trenutno drži oceno 18 %, na IMDb-ju pa 4,1/10, kar je eden najslabših rezultatov za uradno serijo ali film, ki ga v imenu odlikuje postavka Star Wars.

Prva sezona je izdala 8 epizod in to je vse, kar bomo od te serije tudi dobili. Spletna stran Deadline namreč poroča, da je Disney stvar preklical, tako da nikoli ne bomo dobili nadaljevanj Master Sola in Mae Anieseye, kar je hkrati tudi sredinec tistim redkim, ki so sezono pogledali v celoti, saj se konec konča na “cliffhangerju” in očitno je bila stvariteljica serije Leslye Headland močno prepričana, da bo lahko zgodbo nadaljevala tudi v 2. sezoni.

Deadline poroča, da je imela serija The Acolyte močan začetek, saj sta prvi dve epizodi v enem dnevu nabrali 4,8 milijona ogledov, po petih dneh pa so ti ogledi narasli na 11,1 milijona. A te številke so nato sčasoma začele padati, saj epizode očitno niso bile dovolj zanimive, da bi gledalci vztrajali pri gledanju, zato je finale privlekel nase najmanj oči od vsej Vojnozvezdnih serij doslej.

The Acolyte je tako mrtev, a Disney nad Star Wars serijami še ni obupal. Novo sezono dobiva The Mandalorian, 2. sezono pa si je prislužila tudi Ahsoka. Kljub temu, da si The Acolyte ni prislužil visokih ocen, njen preklic vseeno obžalujem, saj smo končno skočili v neko drugo ero Star Wars avantur in ta izlet hitro zaključili in kdo ve, kdaj se bo Disney spet opogumil za takšen eksperiment.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime