Najavljena nova Dying Light igra, kjer bo centralno vlogo igral že znani obraz

Govorice so se izkazale za resnične in na včerajšnjem sejmu Gamescom je poljski razvijalec Techland res predstavil povsem nov Dying Light naslov, ki so mu nadeli podnaslov The Beast, a ta ni točno tisto, kar morda nekateri zdaj od njega pričakujete.

Dying Light: The Beast namreč ni tretji del franšize, ampak je bil sprva zamišljen kot DLC za drugi del, tekom razvoja pa je njegov obseg vsebine tako narastel, da se je razvijalec zadevo odločil izdati kot samostojni naslov, ki se bo igral precej drugače kot pa prvi in drugi del.

Dobili bomo tudi novega glavnega junaka, ki pa smo ga srečali že enkrat prej. Pod žaromete prvoosebnega igranja bo zopet stopil Kyle Crane, ki je glavno vlogo nosil v prvem del in njegovem večjem dodatku The Following, The Beast pa bo prikazal dogodke, ki so se zgodili med prvo in drugo igro.

Kyle je po svojih avanturah postal žrtev eksperimentov, zaradi česar je dobil tudi nadnaravne moči tistih napadalnih in močno vzdržljivih zombijev, ki smo jih v Dying Light igrah srečali predvsem ponoči. Naš junak je enako nevaren, le da ima očitno tudi to prednost, da se mu ni treba skrivati neprestano v temi, ampak lahko svoj plen prav dobro zalezuje tudi sredi dneva. To nam nakaže včerajšnji napovednik, kjer se uboga ekipa dobro oboroženih vojakov znajde pod krutim obleganjem iz strani našega junaka, ki jih neusmiljeno razčetveri na prafaktorje in to znotraj povsem nove mape Castor Woods, ki je bila nekoč popularna turistična destinacija. Igra The Beast nas bo tako preselila v divjino, a bomo vsake toliko vseeno našli manjše zaselke in industrijske komplekse.

Dying Light: The Beast je tako nekakšna zamenjava za drugi večji DLC, ki bi ga morala dobiti igra Dying Light 2 in s sabo potegne dobre in slabe plati. Tisti, ki ste kupili verzijo igre Dying Light 2 Stay Human Ultimate Edition boste igro The Beast dobili povsem brezplačno, a lastniki sezonske prepustnice boste morali za njo odšteti polno ceno. Hkrati se je Techland odločil, da bo sicer držal obljubo in bo drugi del še vedno dobival naknadne vsebinske posodobitve, a DLC-jev ta igra ne bo več prejela.

Dying Light: The Beast datuma izida še nima, je pa zaživela uradna stran na Steamu, kjer si jo lahko dodate v košaro želja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime