Predelava Broken Sword – Shadow of the Templars: Reforged izide že naslednji mesec

Veste, katero sorto iger te dni močno pogrešam? Avanture, ki smo jih igrali leta nazaj, a s tem ne mislim tistih, ki nam jih je dostavljal LucasArts, ampak takšne, kjer imamo statične kamere in gledamo v izpopolnjeno grafično podobo, uganke pa so logične in zahtevajo nekih norih kombinacij predmetov, ki bi jih skupaj sparili bolj iz obupa in po naključju.

Dober primer takšne sorte iger je serija Syberia, ki je leta 2022 dobila dokaj dobro nadaljevanje The World Before, veteranski razvijalec Revolution Software pa že dolgo dela na obuditvi znamke Broken Sword, o kateri smo nazadnje pisali skoraj točno leto nazaj, zdaj pa imamo nove informacije glede predelave.

Ta se bo s polnim imenom nazivala Broken Sword – Shadow of the Templars: Reforged, gre pa za obnovo čisto prvega dela serije Broken Sword, ki smo ga dobili davnega leta 1996. Takrat smo spoznali glavnega junaka Georga Stobbarta, ki enega dne poseda v lokalni gostilni, nakar mimo njega pride bizarni klovn, razstreli bližnjo stavbo, iz tega pa nastane dolga avantura, kjer se George in njegova spremljevalka/novinarka Nica Collard sprehodita po svetu in spremljata sledi zanimive zgodbe, ki vsebuje veliko sprehajanja, iskanja predmetov in reševanja ugank.

Predelava bo ohranila vse prvine originala, a bo vse to ponudila v višji kvaliteti. Grafična podoba je še vedno videti risankasta, a je videti na račun prenovljenih animacij in višje ločljivosti naravnost slastno. Prenovljen je bil tudi zvočni aspekt izkušnje in spremljevalna glasba bo še vedno tista, ki jo je takrat spočel Barrington Pheloung – tega zdaj žal ni več med nami, a vsaj njegovo delo bomo lahko slišali bolj jasno kot kadarkoli prej. Igralci bodo lahko izbirali med starim in novim uporabniškim vmesnikom – ta bo zdaj videti bolj moderno in bo za nekatere uganke ponujal namige. Obenem bomo lahko tudi kadarkoli preskočili na staro grafično podobo, če vam slučajno novi vizuali ne bodo ustrezali.

Broken Sword – Shadow of the Templars: Reforged izide že 19. septembra, razvijalec Revolution Software pa dela tudi na šestem delu, a o tem ne vemo ničesar novega.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime