Igra Atomfall, ki jo ustvarja Sniper Elite studio, dobila nov igralni posnetek

Popularni sejem Gamescom se je zdaj zaključil in v prvem dnevu so naslovnice internetnih strani polnile prezentacije večjih naslovov, zdaj pa je napočil čas, da si ogledamo tudi kakšno manjšo igro kot je denimo Atomfall, ki jo ustvarja razvijalec Rebellion, tega pa v modernem času poznamo predvsem po seriji Sniper Elite, čeprav je to veteranska ekipa, ki se je v igričarski sferi pojavila leta 1992.

O igri Atomfall smo že pisali, saj smo poprej dobili predstavitveni napovednik, ki nas je očaral. Ta post-apokaliptična prvoosebna streljačina se namreč napaja iz resničnega dogodka Windscale, ki ga danes tretiramo kot najhujšo nesrečo jedrske elektrarne v zgodovini Združenega kraljestva. Igra se odvije v alternativni zgodovini, kjer Windscale požar ni bil pogašen in je sprožil kataklizmične dogodke, ki so privedli do nekakšne primerjave z ameriškim Falloutom.

Atomfall je bil na Gamescomu igralen za novinarje, zato je veliko večjih strani poročalo o svojih igralnih vtisih, dobili pa smo tudi uradno žegnan igralni napovednik iz strani razvijalca. Videno nam sporoča, da bo tole igra bolj odprte nravi, kjer bodo surovine in strelivo izjemno dragoceno. Zarjavele puške in pištole so videti kot da bodo ob naslednji uporabi razpadle v naših rokah, a znajo še vedno iz sebe poslati smrtonosen svinec, ko pa streliva zmanjka se bo treba zanesti na mahanje s hladnimi orožji. Žal je ta aspekt boja videti nekam zanič, saj animacije preprosto niso dorasle tistemu, kar želimo iz naših zamahov izgotoviti in več kot očitno bo treba pretepanje od blizu še pošteno dodelati, saj se bomo glede na redkost streliva velikokrat morali zateči k bolj konkretnim obračunom od blizu in če ta del ne bo zabaven, potem bo tudi igralec kmalu obupal nad igranjem.

Rebellionu sicer še ne teče voda v grlo, saj Atomfall izide marca 2025 za PC in konzole prejšnje in trenutne generacije, igra pa bo od prvega dneva na voljo tudi preko servisa Game Pass.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime