Razvijalec izza serije Sniper Elite dela na britansko obarvanem Falloutu

Včerajšnja Microsoftova konferenca Xbox Games Showcase se je vrtela predvsem okoli nadaljevanj in predelav iger iz že obstoječih franšiz, tako da smo za povsem originalne naslove morali pogledati na indie stran razvijalcev iger. Se je pa vmes vseeno pojavila ena igra z večjim proračunom, ki je prikazala povsem originalni naslov z imenom Atomfall.

Na igri dela razvijalec Rebellion, ki je v igričarski industriji že veteran, v sodobni eri pa je najbolj znan po svoji seriji iger Sniper Elite. Studio se je zdaj odločil spočeti svoj prvi postapokaliptični naslov, ki se imensko in vsebinsko zgleduje po popularni franšizi Fallout, le da se bo Atomfall odvil na radioaktivnih tleh Združenega kraljestva.

Igra inspiracijo za igro vleče iz dogodka v resničnem življenju, ki se je pripetil leta 1957 in ga na Wikipediji poznamo pod imenom Windscale fire. Gre za hudo nevaren požar, ki se je zgodil v jedrski elektrarni Windscale, gorel pa je tri dni ter v zrak spustil cel kup škodljivega radioaktivnega materiala, ki se je nato razširil tudi skozi Evropo.

Igra Atomfall se odvije v alternativni zgodovini, kjer so bile posledice veliko hujše in človeštvo je naredilo tisto, kar vedno naredi v primeru postapokaliptičnih dogodkov: preživeli se združijo v manjša naselja, med njimi se začnejo sprehajati manjši in veliki roboti, orožja pa se razdelijo na primitivna in tista bolj napredna, do katerih pa nimajo vsi dostopa. V škornje protagonista bomo stopili zgolj 5 let po tragični eksploziji jedrske elektrarne, tako da bo spomin na radiacijo še kako svež.

Napovednik je vsekakor spodbuden, saj prikaže nekaj boja od blizu, ki po impaktu orožij malce spomni na Dead Island 2, nekam veliko pa je tudi kadrov, kjer se sprehajamo naokoli, opremljeni zgolj s svetilko.

Atomfall izide enkrat v 2025 in na voljo bo tudi za konzole prejšnje generacije. To ni edini postapokaliptični naslov, ki bo za regijo dogajanja izbral Združeno kraljestvo: te dni pridno čakamo tudi na ogromen mod Fallout: London, ki bo zagotovo izšel še enkrat letos.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime