Razvijalec igre Greedfall 2 napovedal stavko in to slab mesec pred izidom igre

Ljubitelji RPG iger zagotovo poznate francoskega razvijalca Spiders, ki je v igričarski industriji prisoten že dolgo in še vedno ni dostavil neke takšne uspešnice, zaradi česar bi se zares lahko prebili med tiste najbolj cenjene razvijalce. Se pa studio neprestano izboljšuje: Greedfall je bil skorajda odličen naslov, Steelrising pa zanimiv poskus ustvarjanja soulslike formule, ki pa je potrebovala še nekaj dodelave.

Studio je trenutno zaposlen z dvema projektoma, a nihče se ni zavedal, da je njihova rast izmučila delavce do te mere, da so nedavno objavili odprto pismo, v tem pa se pritožujejo nad celim kupom stvari, ki jih je v zadnjih letih spočelo vodstvo.

Pismo je podpisalo 44 od 95 zaposlenih in našteva vrsto problemov, ki jih je vodstvo že leta ignoriralo. Delavce predvsem skrbi stabilnost samega razvijalca, saj se počutijo, kot da so lahko vsak trenutek odpuščeni, prav tako pa naj vodilni ne bi imeli vizije glede obstoječih projektov in za te postavljajo nerealistične cilje. Pri tem je bila specifično omenjena igra Greedfall 2, ki bo 24. septembra izšla v programu Early Access, nakar naj bi v manj kot letu dni dobili finalni produkt. Podpisniki pisma pravijo, da je ta rok povsem nerealističen in da so že dolgo vztrajali, da bi igra morala že veliko prej skočiti v Early Access testiranje.

Člani ekipe pravijo, da je studio Spiders zdaj podoben ladji, ki nima nikogar za krmilom in da so z vodstvom že večkrat poskušali vzpostaviti dialog, a je bil ta vedno zavrnjen. Zato so za 2. september napovedali stavko, ki od vodilnih zahteva jasno vizijo prihodnosti in večje spremembe znotraj studia, ki vsebuje tudi neenakopravnost spolov in moški naj bi bili plačani veliko več kot pa ženske. Štrajk bo potekal pred pisarno razvijalca, hkrati pa se bo odvil znotraj namensko vzpostavljenega Minecraft strežnika.

Vodstvo studia se je že odzvalo in za spletno stran Insider Gaming podalo izjavo, v tej pa vse obtožbe zavrača in da naj te niti približno ne kažejo realno sliko znotraj pisarn. Uradniki pravijo, da so s člani ekipe že poskušali organizirati sestanek, a je bil ta neuspešen, zdaj pa naj bi se le dobili na štiri oči proti koncu tedna, s čimer verjetno želijo tudi preprečiti nastanek stavke. Kaj vse to pomeni za Greedfall 2 in če bo ta še vedno izšel v prej napovedanem časovnem okvirju pa je zaenkrat seveda uganka.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime