Na spletu se je pojavila prva skica prihajajoče konzole PlayStation 5 Pro

Govorice o nadgradnji konzole PlayStation 5 so zdaj bolj žive kot kadarkoli prej in čeprav Sony zadeve še vedno ni uradno najavil, se je o njej na nedavno zaključenem sejmu Gamescom odprto govorilo in nekateri razvijalci so celo zamaknili izide svojih iger, saj te želijo sinhronizirati z izidom prenovljene konzole.

Tako se zdi, da je uradna najava tik pred vrati in to tezo podpira tudi znani in zanesljivi leaker billbil-kun iz francoske spletne strani Dealabs, ki je dobil vpogled v prenovljene konzole in je za to dobil tudi slike, a pravi, da zaradi avtorskih pravic teh ne sme deliti preko spleta, je pa zaradi tega spočel skico, ki nam zdaj lahko služi kot prvi vpogled v njeno obliko.

playstation 5 pro

Leaker je ob skici podelil tudi nekaj informacij. Povsem nepresentljivo naj bi se nova konzola preprosto imenovala PlayStation 5 Pro in bo tako kot originalna konzola na voljo samo v beli barvi, a bo na sredini vsebovala trojico črnih zarez, po katerih se bo razlikovala od svoje šibkejše sestre. Konzole ne bodo spremljali kakšni prenovljeni kontrolerji, tako da se bo treba zadovoljiti z običajnim belim DualSensom, ki je tudi sam dobil malce nadgrajeno verzijo DualSense Edge.

Billbil-kun ne more potrditi, ali bo Pro verzija vsebovala enoto za poganjanje fizičnih ploščkov ali pa bo prenovljena konzola samo digitalna. Sam je na slikah videl digitalno verzijo in možno je, da bo PlayStation 5 Pro na voljo v dveh različicah. Navsezadnje so fizične igre še vedno tu in je za njihovo ukinjanje še malček prezgodaj.

Žal leaker ne ve ničesar novega glede strojnih specifikacij, ki so tako še vedno predmet ugibanj in nihče zaenkrat ne ve, kakšno nadgradnjo v igrah bo prinesla Pro različica konzole. Aprila letos je YouTuber Moore’s Law is Dead trdil, da se je dokopal do ravno teh informacij in po njegovih informacijah naj bi bi nova konzola vsebovala možnost “navijanja” procesorja, ki bi takt obratovanja dvignil za okoli 10 % na 3,85 GHz. Moč grafičnega čipa naj bi medtem iz 10,28 preskočila na 33,5 teraflopov, kar naj optimizacijo iger izboljšalo za nekje 45 % – v končni fazi bi največ pridobili tisti naslovi, ki v igrah vključujejo ray tracing osvetljevanje.

Billbil-kun pravi, da naj bi Sony novo konzolo napovedal zelo kmalu. Nekateri viri pravijo, da naj bi se nova konferenca PlayStation State of Play pripravljala že za september, nakar bi PlayStation 5 Pro izšel v decembru.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime