Epic Games podarja trojico Fallout iger

Vrnimo se nazaj v preteklost, saj nam kot oboževalcem franšize Fallout drugega niti ne ostane. Peti del te serije je namreč zaenkrat bolj kot ne samo naslov idej znotraj nekajstranskega Word dokumenta in Bethesda se je sicer zaobljubila, da bo ta enkrat izšel, a je šef Todd Howard hkrati izjavil, da se jim nikamor ne mudi in da imajo trenutno polne roke dela z ustvarjanjem naslednjega poglavja franšize Elder Scrolls, ob tem pa je treba še za Starfield delati dodatno vsebino.

Včasih pa temu ni bilo tako. No, včasih licenca Fallout sploh ni pripadala Bethesdi, ampak zdaj propadlemu založniku Interplayu, ki je zaslužen za nekaj največjih RPG franšiz in med te je leta 1997, skupaj z razvijalcem Black Isle Studios, spočel tudi prvi Fallout – postapokaliptično igro, kjer smo kot bivši prebivalec podzemnega bunkerja morali pokukati na plano in se spraviti iskati čip, ki bi za naše ljudi zopet lahko priskrbel svežo vodo, to pa za sabo potegne cel kup zanimivih avantur, frakcij in bizarnih NPC-jev.

Kako hitro smo včasih lahko dobivali legendarne RPG igre vam pove že dejstvo, da smo samo leto kasneje izpod rok istega razvijalca dobili igro Fallout 2 in ta je bila še boljša od originala, saj je vse njegove ideje samo še nadgradila. Zgodba je bila sicer podobna, saj je povod za raziskovanje zopet iskanje nekega svetega predmeta, Black Isle Studios pa je dokazal, da je pravi mojster pisanja zanimivih NPC-jev in dialogov, razvejanost opcijskih poti do enega cilja pa je tule postala še bolj obsežna kot v originalu.

Tu nekje se je končala zlata era starošolskih Fallout iger, saj se je založnik Interplay začel boriti s finančnimi problemi, zato je leta 2001 licenco dal na posojo takrat je na svet prišla igra Fallout Tactics: Brotherhood of Steel, ki sta ja založila 14 Degrees East in Bethesda Softworks. Ta igra od prejšnjih poglavjih ni odstopala samo na račun novega razvijalca Micro Forte-ja, ampak se je spremenila tudi igralnost, saj RPG vidiki niso bili več toliko izpostavljeni, ampak so poglavitno vlogo prevzele potezne bitke, ki jih je bilo veliko več kot v pretekliku, kar seveda nekaterim ni bilo po godu, a skozi leta si je tudi Tactics priboril svojo manjšo bazo oboževalcev.

Vse tri zgoraj omenjene naslove lahko zdaj dobite preko trgovine Epic Games, za povrh pa lahko prevzamete še igro Wild Card Football, ki poskuša predstaviti ameriški nogomet v bolj risankasti obliki. To je v bistvu zdaj že drugič, ko so bile te Fallout igre podeljene preko Epic Gamesa, le da jih tokrat nudijo znotraj paketa Fallout Classic Collection, ki sem ga lahko prevzel, pa čeprav sem si trojico iger že lastil na tej platformi.

Vse naštete igre bodo brezplačne do 5. septembra, takrat pa na vrsto prideta dve novi zanimivi ponudbi: Football Manager 2024 in Sniper Ghost Warrior Contracts.

Ko smo že pri temi starejših Fallout naslovov: za bolj moderno izkušnjo si lahko ogledate projekt Fallout Vault 13, ki namerava predelati prvo igro v pogon četrtega dela, demo pa je zdaj že na voljo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime