Barbie telefon bo postal resničnost

Norija okoli barbike je bila lani tako velika, da se še vedno ni pomirila. Sprožil jo je seveda film Barbie, ki je preko res dobre marketinške poteze ustvaril fenomen “Barbenheimer”, saj sta se na isti vikend v kinih pojavila filma Barbie in Oppenheimer, nakar so ljudje rinili v kinodvorane in si na isti dan pogledali oba filma, čeprav sta si ta dva po vsebini povsem nasprotna. Marketingarji bodo na podobno vižo poskušali letos speljati filma Gladiator 2 in Wicked, a nekako dvomimo v primerljiv uspeh, saj je pač Wicked bolj ameriška zadeva in ni taka globalna ikona kot pa Barbie.

Dobro leto po izidu filma se boste lahko zopet spomnili na rožnate avanture Barbie in Kena, saj bo podjetje HMD oziroma Human Mobile Devices izdalo starošolski preklopni telefon, ki bo vizualno ravno takšen kot ga je barbika kazala v filmu in bo tako rožnat, da bo instantno postal predmet pogovora, ko ga boste odložili na mizo naključne kavarne.

HMD ni kar eno podjetje, saj je to v bistvu predelana finska Nokia, ki lahko svoje izdelke tudi ožigosa s tem logotipom. Barbie Phone bo resničen telefon stare šole, saj bo vseboval pravo fizično T9 tipkovnico, ki je verjetno mlajšim videti kot povsem arhaična tehnologija in verjetno je nekateri sploh ne bi znali uporabljati. A starejši znamo povedati, da smo tudi na te fizične tipke včasih prav lepo pošiljali SMSe – razlika je samo v temu, da je vsaka tipka vsebovala tri črke in si za črko H moral dvakrat pritisniti številko 4.

Na telefonu ne boste našli nobenih aplikacij za družabna omrežja, saj bo telefon namenjen bolj klicanju in pošiljanju tekstovnih sporočil, a bo vseboval igro Kača, ki se je zagotovo spomni vsak bivši uporabnik teh telefonov.

Ne bo pa Barbie Phone povsem brez modernih funkcij. Telefon bo vseboval kamero, ločljivosti 0,3 MP, tako da boste lahko zajemali resnične retro fotografije. Na sprednji strani vas bo čakal zunanji zaslon, ki bo kazal uro in čas, hkrati pa bo opravljal funkcijo ogledala. Za shranjevanje podatkov bo dovolj 4 GB prostora, za polnjenje pa vam ne bo treba iskati kakšnega antičnega polnilca, saj Barbie Phone podpira vhod USB-C. Paket s telefonom vsebuje tudi druge prisrčne nalepke, ogrlico in škatlo za vaš nakit.

Barbie Phone je v nekaterih državah že na voljo za naročilo. Uradna stran sicer vsebuje slovenski prevod, a nakup zaenkrat ni mogoč, se pa v nekaterih evropskih državah prodaja po ceni 129 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime