GOG ponuja nakup originalne verzije igre Resident Evil 2

Trgovina GOG je imela na začetku dokaj skromne namene: služiti kot platforma na kateri so založniki lahko prodajali svoje starejše igre, GOG pa je medtem poskrbel, da so bile te kompatibilne z modernimi operacijskimi sistemi in so včasih vključevale tudi popravke, ki jih je neuradno skozi leta spočela skupnost. Navsezadnje okrajšava pomeni Good Old Games, a se je nato lastnik trgovine CD Projekt domislil, da bi nemara preko vključitve modernih iger lahko začel konkurirati Steamu, pri tem pa se je opekel, zato je v zadnjem letu sklenil, da se vrne h koreninam ponujanja klasičnih starejših naslovov, ki drugje niso na voljo.

Takšne obnove so začele dobivati tudi starejše grozljivke. Silent Hill 4 lahko denimo v digitalni obliki dandanes lahko preigramo samo preko GOG-a, enak tretma pa je dobila igra Resident Evil 2.

S tem ciljamo na originalno inačico igre iz leta 1998 in ne predelave, ki jo je Capcom spočel leta 2019 in jo osebno štejem med enega od svojih najljubših horror naslovov. Vseeno pa je zanimivo pokukati tudi v zgodovino in čeprav je predelava v moderno ero prenesla zgodbo, se igralne mehanike med obema naslovoma razlikujeta kot noč in dan.

Originalni Resident Evil 2 se je namreč zanašal na statične kamere in tankovske kontrole, tako da smo frišnega policista Leona počasi in preudarno premikali po prostoru in nato poskušali zombije odpraviti na daleč, saj če so se nam ti preveč približali, kakšnega protiudarca, poleg nerodnega pobega, nismo imeli. Kljub starejši podobi zna igra pričarati lepo dozo zombijaške atmosferičnosti, ki jo je vredno izkusiti.

Verzija na trgovini GOG ni povsem enaka originalu, saj vsebuje izboljšane vmesne sekvence in podnapise, že od začetka pa so odklenjeni bonus scenariji preigravanja, kjer se lahko skozi igro podamo v vlogi skrivnostnega vojaka Hunka in kot smešen in ogromen kos soje, Tofu.

Originalni Resident Evil 2 za PC v digitalni obliki vas bo na GOG stal 9,99 € in če so vam tako ponovno obujene klasike všeč, potem si lahko za isto ceno lahko privoščite tudi originalni Resident Evil 1. Sčasoma bomo na platformi ugledali tudi Resident Evil 3, a ta za zdaj še nima datuma izida.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime