Silent Hill 4 je očitno naslednji Konamijev naslov, ki bo dobil ponovno izdajo na PC-ju

Ena večjih tragedij v igričarskih krogih je zagotovo franšiza Silent Hill. Ta prav poseben tip grozljivke, ki meša primesi azijskega horrorja z zahodnimi prijemi, je že dolgo pokopan pod zemljo, saj se založniku izdelava visokoproračunskih iger ne zdi več smiselna in vse svoje napore vlagajo v hitre predelave in poceni projekte.

Ko je Konami teden nazaj na digitalno spletno trgovino GOG poslal predelave Metal Gear Solid iger, je redkokdo ob tem dvignil kozarec v zrak. Ciniki so namreč predvidevali, da bo to predelava samo v imenu, tako da bomo v bistvu dobili iste izdelke kot vsa ta leta nazaj, le da jih bomo zdaj lahko legalno kupili.

To se je potem tudi zgodilo in zato ob novici, da je nekdo na PEGI strani za starostne oznake opazil nov vnos za igro Silent Hill 4: The Room, pri meni ne vzbuja ravno veliko navdušenja.

Četrti del Silent Hill serije je izšel leta 2004 in velja za še zadnji del razvijalca Team Silent, ki se je po izdaji te igre razpadel. Konami namreč ni bil zadovoljen s prodajo, zato je vse člane ekipe poslal delat v druge razvojne oddelke. Silent Hill 4 svoje težave vsekakor je imel, še posebej je bil tečen sistem razpadajočih orožij. A obdržal je tisto srž grozljivosti in naravnost neverjetne in tragične zgodbe, ki bi ji še danes težko našli konkurenta.

Če se predelava izkaže za resnico, potem srčno upamo, da bodo ponovno izdajo doživele tudi vse ostale igre te franšize, tisti večni optimist v meni pa upa, da morda založnik končno predela tudi Silent Hill: Downpour, ki je na voljo za igranje samo na konzolah PlayStation 3 in Xbox 360.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime